Daca pana acum specialistii sustineau ca e bine sa luam masa de cel putin 4-5 ori pe zi, acum cercetatorii au ajuns la o noua concluzie.
Persoanele care consuma zilnic un mic dejun si un pranz consistente isi tin mai bine sub control greutatea si glicemia, comparativ cu cele care prefera sa ia sase gustari zilnic, au descoperit cercetatorii din Cehia, potrivit dailymail.co.uk.
Potrivit studiului realizat, doua mese copioase zilnice s-au dovedit benefice mai ales pentru persoanele cu diabet de tipul 2, insa de aceasta „dieta” ar putea beneficia orice persoana care doreste sa isi tina greutatea sub control.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
In testele efectuate de o echipa de oamenii de stiinta cehi, persoanele care au consumat un mic dejun si un pranz consistente in fiecare zi au slabit, in medie, cu 1,5 kilograme mai mult decat persoanele care aveau tendinta sa consume gustari mai mici, de mai multe ori pe zi.
Totodata, la inceputul lunii mai, cercetatorii olandezi au descoperit ca gustarile mici si frecvente bogate in zahar si grasimi contribuie la cresterea depozitului de colesterol din ficat si ingroasa talia, insa consumul unor portii mai mari, de trei ori pe zi, nu are niciun impact negativ asupra acestora.