Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre augmentarea mamară.
Multe doamne și domnișoare își doresc să aibă parte de un bust generos și cu un aspect frumos cât mai mult timp. Fie că vorbim despre persoanele care nu au fost atât de înzestrate la naștere cu o mărime generoasă a sânilor sau poate despre femeile care au trecut de o anumită vârstă, poate au trecut și prin perioada de naștere și alăptare, iar acum sânii lor nu mai arată ca în tinerețe, există o soluție pentru toate.
În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Gabriel Mazilu, medic specialist Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Estetică, a vorbit despre procedura de augmentare mamară și ce presupune un implant mamar.
Ce presupune procedura de augmentare mamară
Citește și: Totul despre implantul mamar. Este cea mai sigură opțiune de mărire a sânilor
Augmentarea mamară, cunoscută și sub denumirea de mamoplastie, este o intervenție chirurgicală menită să mărească dimensiunile sânilor sau să le confere simetrie. Pentru această procedură există diferite implanturi cu silicon.
„ Primul loc în domeniul chirurgiei estetice este reprezentat de mamoplastia de augmentare cu implanturi, practic mărirea de bust. Pentru a obține un decolteu mai bogat trebuie de sigur să apelăm la implanturile de silicon, este cea mai uzuală metodă și cea mai comună .”, spune specialistul în domeniu.
În ceea ce privește mărirea sânilor, există mai multe opțiuni pentru care puteți să optați.
Cum alegem mărimea potrivită pentru implanturile mamare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Specialistul în domeniu le recomandă doamnelor și domnișoarelor care vor să apeleze la procedura de augmentare mamară să asculte sfaturile medicului estetician atunci când vine vorba despre mărimea sânilor și să nu opteze pentru implanturi exagerat de mari.
„ Nu reprezintă naturalul nici pe de-o parte implanturile foarte foarte mari, atât din punct de vedere estetic, dar și din al sănătății.
Astfel, în topul preferințelor pentru implanturile mamare care să confere un aspect vizibil plăcut, dar care să nu fie nici deranjat de mari, se află cupa C din punct de vedere al mărimii și volumul cuprins între 320 și 330.
„ Sunt niște implanturi în regulă ca și volum și greutate, la 300-320 este ok. Tot ce depășește 400-425 deja atrag o mulțime de probleme. Implant mare înseamnă greutate mai mare. Greutate mai mare înseamnă un risc de cădere mult mai accentuat. Clar nu recomand implanturile foarte mari. Sunt mărimi de implanturi pe care le putem folosi să avem un sân mare, dar natural.”, explică specialistul în domeniu.
De asemenea, în cazul persoanelor care trebuie să își facă o schimbare de implant, trebuie să apeleze și la o metodă estetică de ridicare a sânilor.
„ Orice schimbare de implant de obicei vine cu un implant mai mare. În acest caz trebuiesc făcute niște metode de ridicare a sânilor, de a folosi un implant mai mic .”, spune specialistul în domeniu.
Ce riscuri presupune un implant mamar
În privința riscurilor cauzate de un accident de mașină sau unul casnic, acestea sunt 0, potrivit spuselor specialistului în domeniu. Implanturile nu se sparg, iar în cazul în care vorbim despre o înțepătură a acestora, gelul din interiorul lor nu va curge în organism, ci va rămâne în capsula formată de învelișul său.
„ El este făcut dintr-un gel cu totul special. La înjunghieri sau înțepături este altceva. Gelul nu curge, nu se duce nicăieri în organism. În jurul implantului se formează o capsulă și efectiv nu curge .”, a explicat specialistul în domeniu.
După intervenția chirurgicală de augmentare mamară, recuperarea durează până la 12 luni.
„ După 9 luni, 12 luni de la intervenția chirurgicală se poate dormi pe burtă .”, a precizat specialistul în domeniu.