Daca incluzi aceste alimente in dieta ta zilnica, ai mai putine sanse sa mori devreme, sugereaza un nou studiu.
Se pare ca un consum regulat de alimente picante este asociat cu un risc mai mic de moarte ce are drept cauze cancerul, bolile de inima si bolile respiratorii.
Cercetarile anterioare demonstrasera deja beneficiile condimentelor datorita capsaicinei, component activ, acestea incluzand reducerea obezitatii, efectul antioxidant si anti-inflamator si proprietatile anti-cancer.
O echipa internationala de oameni de stiinta a examinat asocierea dintre consumul de alimente picante in dieta zilnica si riscul total si cauzele mortii.
La studiu au participat 487375 participanti, cu varste intre 30 si 79 de ani, intre anii 2004 si 2008.
Toti participantii au completat chestionare despre starea generala de sanatate, au fost masurati si au descris consumul de alimente picante, carne rosie, legume si alcool. Participantii cu un istoric de cancer, boli de inima si atac cerebral au fost exclusi din studiu si au fost luati in considerare factori precum varsta, starea civila, nivelul de educatie si activitatea fizica.
In urmatorii 7 ani de la terminarea studiului au avut loc 20224 decese.
Comparativ cu participantii care au consumat alimente picante mai putin de o data pe saptamana, cei care au consumat alimente picante o data sua de doua ori pe saptamana au avut un risc de moarte mai mic cu 10%. Tot cei care mancat alimente picante de trei, patru, cinci, sase sau sapte ori pe saptamana aveau sanse de deces cu 14% mai mic.
Aceasta asociere a fost valabila atat la barbati, cat si la femei si a fost mai puternica la cei care nu consumau alcool.
Ardeii iuti proaspeti si uscati au fost cei mai folositi de participantii care au mentionat ca mananca saptamanal alimente picante.
Sursa: sciencedaily.com
Se pare ca un consum regulat de alimente picante este asociat cu un risc mai mic de moarte ce are drept cauze cancerul, bolile de inima si bolile respiratorii.
Cercetarile anterioare demonstrasera deja beneficiile condimentelor datorita capsaicinei, component activ, acestea incluzand reducerea obezitatii, efectul antioxidant si anti-inflamator si proprietatile anti-cancer.
O echipa internationala de oameni de stiinta a examinat asocierea dintre consumul de alimente picante in dieta zilnica si riscul total si cauzele mortii. La studiu au participat 487375 participanti, cu varste intre 30 si 79 de ani, intre anii 2004 si 2008.
Toti participantii au completat chestionare despre starea generala de sanatate, au fost masurati si au descris consumul de alimente picante, carne rosie, legume si alcool.
Participantii cu un istoric de cancer, boli de inima si atac cerebral au fost exclusi din studiu si au fost luati in considerare factori precum varsta, starea civila, nivelul de educatie si activitatea fizica.
In urmatorii 7 ani de la terminarea studiului au avut loc 20224 decese.
Comparativ cu participantii care au consumat alimente picante mai putin de o data pe saptamana, cei care au consumat alimente picante o data sua de doua ori pe saptamana au avut un risc de moarte mai mic cu 10%.
Tot cei care mancat alimente picante de trei, patru, cinci, sase sau sapte ori pe saptamana aveau sanse de deces cu 14% mai mic.
Aceasta asociere a fost valabila atat la barbati, cat si la femei si a fost mai puternica la cei care nu consumau alcool.
Ardeii iuti proaspeti si uscati au fost cei mai folositi de participantii care au mentionat ca mananca saptamanal alimente picante.
Sursa:
sciencedaily.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro