Ai pofta de un pranz delicios, dar si hranitor in acelasi timp? Atunci poti opta pentru o supa crema de dovleac ce se face foarte simplu si este delicioasa.
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente pentru 6 portii
2 linguri de ulei de masline
O ceapa, tocata mare
2 catei de usturoi, tocati mare
600 grame de dovleac, curatat si maruntit
Un cartof dulce tocat
2 morcovi tocati
Un praz (doar partea alba) taiata marunt
½ lingurita de nucsoara
3 cani de lichid (apa si 2 cuburi vegetale bio pentru supa)
125 ml de smantana slaba
O lingura de seminte de dovleac, coapte
Merisoare deshidratate (pentru servire)
Mod de preparare
1. Incinge uleiul intr-un vas mare, la temperatura medie. Adauga ceapa si tine pe foc 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Pune si usturoiul, legumele, nucsoara, cele trei cani de lichid si doua cani de apa, apoi adu totul in punctul de fierbere. Redu intensitatea focului, acopera vasul cu un capac si mai tine-l pe aragaz inca 25 de minute sau pana cand legumele s-au inmuiat. Lasa la racit.
2. Muta totul intr-un blender si amesteca pana obtii o pasta. Varsa compozitia inapoi in vasul de pe aragaz si incalzeste la foc mic. Adauga smantana, apoi mirodeniile. Cand servesti supa, mut-o in boluri si presara semintele de dovleac si merisoarele. in functie de preferinte, poti completa farfuria cu o felie de paine prajita si putina branza Brie. Eu am facut-o si a fost delicios.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro