Vremea se schimba radical! Temperaturi extreme in luna iulie

Vremea se schimba radical! Temperaturi extreme in luna iulie
Vremea se schimba radical! Temperaturi extreme in luna iulie

 

Dupa o perioada extrem de instabila, vremea se schimba din nou. De aceasta data se anunta temperaturi caniculare. 

 

„Vestile sunt cat se poate de bune. In prima parte a saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este destul de mica. Ne aflam in plina vara, iar episoade cu instabilitate atmosferica va fi destul de mare. Dupa ce ziua este destul de insorita, la inceputul noptii, se pot manifesta descarcari electrice”, a spus Gabriela Bancila, la Antena3.

 

„In luna iulie, gradul de instabilitate atmosferica este in crestere. Vom avea parte de o cantitate de apa de peste 20-25 de l/mp. Aceste cantitati se vor inregistra in partea de sud-vest a tarii. Incepem luna iulie cu temperaturi destul de modeste. Estimarile pe termen lung arata ca luna iulie va aduce temperaturi peste medie. Exista probabilitatea sa existe perioade cu furtuni si cantitati de precipitatii”, a spus Gabriela Bancila.

Potrivit ANM, in luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat in mod normal in regiunile sudice si sud-estice si vor fi, in general, apropiate de mediile climatologice, in restul tarii. Media valorilor termice pentru intervalul analizat se situeaza la 20,2 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 17 si 21 de grade Celsius, in Oltenia, dar vor ajunge si la 24 de grade Celsius, in Muntenia si Dobrogea, potrivit evz.

La nivel de precipitatii, in luna iulie, acestea vor fi deficitare, in cea mai mare parte a tarii, comparativ cu media multianuala stabilita la 77,8 l/mp. Cu toate acestea, in zona Moldovei sunt prognozate cantitati medii de precipitatii de pana la 112 l/mp, in Muntenia pana la 102 l/mp, iar in Transilvania si Oltenia, de pana la 100 l/mp. Totodata, in Dobrogea cantitatile medii de precipitatii sunt estimate a se incadra intre 17 si 47 l/mp, in Crisana intre 61 si 84 l/mp, iar in Banat nu vot depasi 93 l/mp.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sfatul unei mamici pentru toate femeile din lume. A fost distribuit de peste 5000 de ori: "Sterge-ti lacrima, da-te cu ruj, ocupa-te de tine..."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies