Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună
Rețetă de Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra este de 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 de minute
Re ț eta de Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra este pentru 2 persoane
Ingrediente – Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra
- 2 dovlecei mari, curățați și tăiați în bucăți
- 2 ouă
- O jumătate de cană de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- Un sfert de linguriță de sare
- Un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- Un sfert de cană de lapte
- Un sfert de cană de unt topit
- 2 roșii tăiate în cuburi mici
- O jumătate de ceapă roșie tăiată în cuburi mici
- 1 cățel de usturoi tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- Un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc tocate
- 2 ouă poșate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra
Pasul 1. Preîncălziți waffle maker-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2. Puneți 2 dovlecei mari, curățați si tăiați in bucăți într-un blender și procesați până obțineți o pastă fină. Transferați pasta într-un castron și adăugați o jumătate de cana de făina, o linguriță de praf de copt, un sfert de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru măcinat, un sfert de cana de lapte și un sfert de cana de unt topit. Amestecați bine până când ingredientele se încorporează bine.
Pasul 3. Ungeți waffle maker-ul cu un pic de unt topit și scoateți o cantitate de aluat și puneți-o în centrul fiecărui compartiment de waffle maker. Gătiți waffle-urile timp de aproximativ 4-5 minute sau până când sunt aurii și rumenite.
Pasul 4. Între timp, pregătiți tartarul de roșii. Într-un castron mediu, amestecați 2 roșii tăiate in cuburi mici, o jumătate de ceapa roșie tăiată in cuburi mici, un cățel de usturoi tocat, 2 linguri de ulei de măsline și un sfert de cana de frunze proaspete de busuioc tocat. Condimentați cu sare și piper după gust și amestecați bine. Lăsați amestecul deoparte pentru a se odihni timp de câteva minute.
Pasul 5. Pregătiți 2 ouă poșate într-o cratiță mică cu apă clocotită și un pic de oțet de mere. Scoateți ouăle poșate din apă cu o paletă și lăsați-le să se scurgă.
Pasul 6. Așezați waffle-urile pe o farfurie și puneți tartarul de roșii deasupra fiecăruia. Așezați un ou poșat deasupra tartarului și decorați cu frunze proaspete de busuioc. Serviți și savurați!
Pasul 7. Poți servi waffle-urile la micul dejun sau la brunch, ca fel principal!
Waffles cu dovlecei, tartar de roșii și ou poșat deasupra sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!