WI-FI gratuit în toată România! Zeci de orașe vor avea acces la internet gratis în spațiile publice

WI-FI gratuit în toată România! Zeci de orașe vor avea acces la internet gratis  în spațiile publice
WI-FI gratuit în toată România! Zeci de orașe vor avea acces la internet gratis în spațiile publice

Vom avea WI-FI gratuit în toată România! Zeci de localități din țară vor avea acces la rețele WI-FI gratuite, ca urmare a unui program dezvoltat de Comisia Europeană.

Vești bune: vom avea WI-FI gratuit în toată România! Zeci de localități din România vor avea WI-FI gratuit pentru locuitorii lor, ca urmare a unui proiect dezvoltat de Comisia Europeană. Rețelele vor fi amplasate în spații publice: primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice. 

Comisia Europeană lansează o nouă rundă de înscrieri pentru WIFI4EU în urma căreia municipalitățile pot instala rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice.

Datorită acestei oferte, zeci de primării din România au obținut și în rundele anterioare, cupoanele valorice pentru instalarea rețelelor.

WI-FI gratuit în toată România! Comisia Europeană reîncepe înscrierile

WI-Fi gratuit în toată România! Comisia va lansa a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice, anunță reprezentanța din România a Executivului UE, scrie evz.ro.

Citeste si: Wi-Fi-ul ne afecteaza grav sanatatea. Cateva sfaturi pentru a-l mentine la o distanta sigura

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Aceasta va fi deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia, doar pentru o jumătate de zi, începând de mâine, 3 iunie 2020, ora locală 14.00,

până pe 4 iunie 2020, ora locală 18.00.

Municipalitățile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

WI-FI gratuit în toată România! "Bătaie pe bonurile" de la Comisia Europeană

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „Am plăcerea de a anunța lansarea apelului pentru a patra și ultima rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU.

Conectivitatea gratuită în spațiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști, amplificând în același timp efectele pozitive ale comunităților locale conectate.”

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

WI-Fi gratuit în toată România! De la lansarea sa, în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro. Pe pagina WiFi4EU sunt disponibile informații cu privire la posibilitatea de a participa la această rundă de înscrieri WiFi4EU, precum și noutăți din comunitățile locale. Constanța este una dintre municipalitățile care a aplicat și a obținut cupoane valorice, instalând rețea gratuită de internet pe faleza Cazinoului.

Răspunsul municipalităților la cel de-al treilea apel WiFi4EU a fost impresionant. Peste 2000 de municipalități și-au transmis candidatura în primele 2 secunde de la deschiderea apelului. La închiderea perioadei de depunere a candidaturii din 20 septembrie 2019, Comisia a primit peste 11.000 de cereri din toate țările participante din cele 25.000 de municipalități înregistrate. Numărul de cereri a fost de peste șase ori mai mare decât cantitatea de bonuri disponibile.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum iti poti recupera telefonul pierdut sau furat? Uite cele mai bune sfaturi!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies