Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”

Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”
Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”

Gabriela Cristea a dezvăluit cum prepară zacusca de fasole.

Gabriela Cristea împarte de fiecare dată din rețetele sale delicioase, iar de această dată a dezvăluit cum pregătește  zacusca de vinete și cea de fasole.

Ingrediente:

  • Vinete
  • Ardei copt
  • Roșii
  • Ceapă
  • Foi de dafin
  • Ulei
  • Piper
  • Sare
  • Fasole (pentru zacusca de fasole)

Pentru zacusca

normală, ingredientele pe care le folosește vedeta TV sunt vinete, ardei, roșii, ceapă, toate tocate, pe care le pune într-o oală mare și le amestecă, alături de sare, piper, ulei și foi de dafin pentru gust. 

„A venit și ziua în care facem zacuscă. Sigur că la iarnă o să vrem să mâncăm zacuscă. Voi face zacusca în curte, la foc de lemne și în ceaun, pentru că este o cantitate foarte mare.

Vreau să vă spun așa, nu există o regulă de cantitate la ingrediente. Fiecare și le face așa cum consideră de cuviință. Dacă vreți mai multe vinete în zacuscă, puneți mai multe vinete, dacă vă place cu mai multe roșii, puneți mai multe roșii. Mie, de exemplu, îmi place cu mult ardei și nu știu să vă spun proporțiile. Cred că am vreo 7-8 kg de ardei copt și tocat, cred că am vreo 10 kg de vinete, în jur de 3 kg de ce ceapă tocată, roșii am doar date prin mașina de făcut suc, nu sunt lăsate la scăzut
și cred că am undeva la 4 l. Pe lângă asta mai aveți nevoie de foi de dafin, ulei, piper și sare. 
Amestecăm toate ingredientele să începem să facem zacuscă. Încep cu vinetele pe care le pun în oală, practic amestecăm toate ingredientele în oală. Luăm linguroiul și amestecăm. Turnam încet, încet și uleiul. Îl puneți după cum vă place vouă, nu există o cantitate, dar punem câte puțin și amestecăm.”,
a spus Gabriela Cristea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum pregătește Gabriela Cristea zacusca de fasole

Citește și: Gabriela Cristea vorbește despre kilogramele în plus: „Sunt o subțirică într-un corp de grăsunică, pentru că așa a fost viața cu mine. În spatele acestor kilograme se află diverse situații.”

Citește și: Trucul Gabrielei Cristea pentru a alege cele mai bune vinete pentru copt: „Dacă au ca o dungă sau ca un oval pe fund, cu siguranță acelea sunt pline de sâmburi. ”

Printre preferatele familiei se află și zacusca de fasole, astfel că jumătate din cantitatea de pe foc a fost păstrată în oală, peste care s-au adăugat fasolele, nu în cantitate foarte mare, pentru a da gust și pentru a schimba întreaga compoziție a acesteia.

Fasolea a fost pregătită cu o seară înainte și fiartă în patru ape.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

  „Facem jumătate clasică și jumătate cu fasole. Foile de dafin le-am adus din Grecia. Atunci când o pun în borcan, scot foaia de dafin. Ce frumos arată zacusca noastră după ce a fiert aproape trei ore jumate. Între timp am făcut și fasolea, adică am pus-o de aseară la înmuiat, am schimbat-o în patru ape și după am pus-o la fiert. Fasolea nu trebuie să fie foarte multă, e doar de gust și cât să-i dea o trăsătură mult mai fină. După ce adaug fasolea, o mai las 5 minute să fiarbă și după o pun în borcane. Borcanele au fost spălate și sterilizate. După ce am încălzit borcanele, începem să punem în borcan și după ce le-am umplut pe toate, le punem cu capacul în jos în pături, să stea la cald și să se răcească încet. Abia după ce s-au răcit le băgăm în cămară.”, a mai povestit Gabriela Cristea.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gabriela Cristea vorbește despre kilogramele în plus: „Sunt o subțirică într-un corp de grăsunică, pentru că așa a fost viața cu mine! În spatele acestor kilograme se află diverse situații.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Când revine pe scenă maestrul Florin Piersic? Actorul a programat deja primul spectacol la București: "O serie de amintiri care vor rămâne pentru eternitate"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies