Gabriela Cristea a dezvăluit cum prepară zacusca de fasole.
Gabriela Cristea împarte de fiecare dată din rețetele sale delicioase, iar de această dată a dezvăluit cum pregătește zacusca de vinete și cea de fasole.
Ingrediente:
- Vinete
- Ardei copt
- Roșii
- Ceapă
- Foi de dafin
- Ulei
- Piper
- Sare
- Fasole (pentru zacusca de fasole)
Pentru zacusca normală, ingredientele pe care le folosește vedeta TV sunt vinete, ardei, roșii, ceapă, toate tocate, pe care le pune într-o oală mare și le amestecă, alături de sare, piper, ulei și foi de dafin pentru gust.
„A venit și ziua în care facem zacuscă. Sigur că la iarnă o să vrem să mâncăm zacuscă. Voi face zacusca în curte, la foc de lemne și în ceaun, pentru că este o cantitate foarte mare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum pregătește Gabriela Cristea zacusca de fasole
Printre preferatele familiei se află și zacusca de fasole, astfel că jumătate din cantitatea de pe foc a fost păstrată în oală, peste care s-au adăugat fasolele, nu în cantitate foarte mare, pentru a da gust și pentru a schimba întreaga compoziție a acesteia. Fasolea a fost pregătită cu o seară înainte și fiartă în patru ape.
„Facem jumătate clasică și jumătate cu fasole. Foile de dafin le-am adus din Grecia. Atunci când o pun în borcan, scot foaia de dafin. Ce frumos arată zacusca noastră după ce a fiert aproape trei ore jumate. Între timp am făcut și fasolea, adică am pus-o de aseară la înmuiat, am schimbat-o în patru ape și după am pus-o la fiert. Fasolea nu trebuie să fie foarte multă, e doar de gust și cât să-i dea o trăsătură mult mai fină. După ce adaug fasolea, o mai las 5 minute să fiarbă și după o pun în borcane. Borcanele au fost spălate și sterilizate. După ce am încălzit borcanele, începem să punem în borcan și după ce le-am umplut pe toate, le punem cu capacul în jos în pături, să stea la cald și să se răcească încet. Abia după ce s-au răcit le băgăm în cămară.”, a mai povestit Gabriela Cristea.