Zacusca de vinete - reteta simpla, traditionala stiuta de putine gospodine

Zacusca de vinete - reteta simpla, traditionala stiuta de putine gospodine
Zacusca de vinete - reteta simpla, traditionala stiuta de putine gospodine

Toate gospodinele ar trebui sa stie cum se face zacusca de vinete. Reteta de zacusca de casa de mai jos este una originala.

Trebuie sa specific ca puteti folosi ardei si de un singur fel. De asemenea, dupa gustul si imaginatia fiecaruia puteti folosi orice condimente doriti.

Mai intai, coaceti vinetele si ardeii pe plita, pe o tabla sau tava mai veche, pe ochiul aragazului, pe grill sau in cuptor.

Curatati vinetele de coaja cand inca sunt calde, le spalati si le puneti la scurs pe o sita.

Curatati si ardeii de pielita, le scoateti cotoarele si semintele, si ii taiati fasii. Treceti rosiile prin masina de tocat sau prin blender, obtinand astfel un suc mai gros de rosii. Vinetele scurse, le tocati cu un cutit din lemn.

Dupa ce ati pregatit toate acestea, tocati ceapa marunt sau o treceti prin masina de tocat carne. Astfel, ea nu se va mai praji, ci va fierbe mai mult in zeama proprie si in ulei.

In vasul in care vreti sa preparati zacusca (eu folosesc o oala de inox cu baza dubla), incalziti uleiul, puneti ceapa la innabusit si amestecati cat mai des.

Dupa aproximativ 20 minute adaugati sucul rosii obtinut, amestecati si lasati sa fiarba impreuna cca 15 minute.

Puneti ardeii taiati fasii si vinetele tocate. Fierbeti la foc mic sau puneti la cuptor pentru aproximativ o ora.

Amestecati cat mai des sa nu se lipeasca.

Puteti pune vasul pe o tabla, pentru a nu sta direct pe flacara. Potriviti de sare dupa gust si condimentati.

Zacusca este gata, cand uleiul se ridica deasupra.

Puneti fierbinte in borcane spalate si zvantate (eu le sterilizez 30 de minute in cuptor, la 100 grade C). In timp ce umpleti borcanele trebuie asezate pe o tabla de metal ca sa nu se sparga.

Le capsati cu capace noi si le fierbeti la bain-marin 20 de minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca. Pe baza vasului in care asezati borcanele la fiert, puneti un prosop de bucatarie.

Apa din vas trebuie incalzita in prealabil si trebuie sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor. Asezati borcanele intre paturi si le lasati 48 de ore sa se raceasca treptat, dupa care le depozitati in camara sau pivnita.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Paste cu ton si porumb! Reteta rapida pentru masa de pranz!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies