Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”

Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”
Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”

Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a dezvăluit rețeta pentru un zarzavat la ceaun, perfect pentru iarnă.

Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș, a dezvăluit, pentru Trinitas, cum pregătește zarzavatul pentru iarnă la ceaun, care sunt toate ingredientele necesare și modul de preparare al acestuia.

Ingrediente:

  • 500 g ardei capia
  • 3 kg roșii
  • 500 g morcovi
  • 500 g țelină
  •  3 linguri sare
  • pătrunjel
  • busuioc uscat
  • frunze de țelină
  • usturoi
  • cimbrișor uscat
  • oregano uscat
  • turmeric
  • 1 bucată ardei iute
  • busuioc proaspăt

Cum se prepară zarzavatul

Citește și: Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.”

Începe prin a da roșiile la robot pentru a face sucul de roșii, după care avem nevoie de morcov ras și țelină, pe care le adaugă peste sucul pus la fiert în clocot 30 de minute.

Acesta dezvăluie și cât timp trebuie să stea pe foc și cât durează fiecare pas până la finalizarea sucului.  “Avem nevoie de roșii, legume proaspete, țelină, ardei capia sau gogoșari, morcov ras și condimente. Începem cu roșiile pe care le dăm la robot. Facem un suc de roșii. Repetăm așa până când terminăm toate legumele. Această rețetă necesită trei pași. Preparatul legumelor, fiertul lor 30 de minute și după sterilizarea și pusul la borcan încă 30 de minute.
În total, o oră, o oră și un pic. Se pot da și legumele prin răzătoare și pot fi intercalate morcov, țelină, apoi puse la borcan, sare și condimente în straturi, fără suc de roșii. E un zarzavat mai dur, dar nu va avea același gust ca cel cu roșii.”,
a spus fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic din județul Argeș.

Modul de preparare al sucului de roșii la ceaun

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Fratele Daniel a mai dezvăluit că pentru acest zarzavat necesită 70% suc de roșii, iar 30% celelalte legume. După ce au dat în clocot, vine și cu restul condimentelor, busuioc, oregano, sare, ardeiul iute, și nu uităm nici de ardeiul capia, care este tăiat cubulețe. Ultimul pas este cel al zarzavaturilor, pe care le taie și le pune în suc, iar când este gata, îl pune direct în borcane, le învelește foarte bine și le lasă în cămară timp de 24 de ore. 

“La acest zarzavat pentru iarnă 70% trebuie să fie sucul pentru roșii, iar 30% celelalte legume. Trebuie să dăm morcovul prin răzătoare. Morcovul și țelina vor veni răzuite, să dea bine prin zarzavat, să nu avem bucăți mari și să se fiarbă și repede. Țelina la zarzavatul acesta nu trebuie să lipsească sub nicio formă. Putem lăsa și zarzavatul tăiat cubulețe pentru cine dorește, dar pentru a avea un zarzavat mărunțit și frumos, să fie toate egale, le dăm prin răzătoare. Țelina și morcovul sunt în cantități egale adăugate. Cred că este gata, trebuie să-i lăsăm un pic de loc să se umfle și să fiarbă. Acum merge pe foc să fiarbă în clocot 30 de minute și încă 30 de minute apoi să sterilizam, dacă nu, punem borcanele cu capacul în jos și este suficient.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1750/20427928/1/zarzavat-iarna-3.png

Ardeii îi vom face cubulețe pentru că nu vreau să se zdrobească prin robot. Vreau să rămână cubulețe, să se vadă frumos în borcane și în ciorbă. Deja fierbe, ardeiul l-am pus cu 5 minute mai târziu după ce am pus la fiert, pentru a se menține întreg. Acum dau și condimentele, usturoi, cimbrișor uscat, busuioc, oregano, turmeric, o să punem și un ardei iute și sare, le punem toate deodată. Punem un singur ardei întreg, iar după îl vom scoate. Nu punem mai mult pentru că nu vreau să fie un zarzavat iute. Sunt ultimele ingrediente pe care le vom pune în borcanele noastre. Avem pătrunjel, țelină, busuioc, pe care le tăiem și le punem în suc. Nu mai trebuie nimic, a ieșit din prima. Trebuie să ne mișcăm repede să punem la borcan. Dacă apucă să se răcească, nu se mai face sterilizarea cum trebuie. Le fierbem la bain-marie 30 de minute. Le acoperim cu prosoape și le ducem în cămară pentru 24 de ore.”, a mai spus acesta.  



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Veste bună pentru femeile din România! Cum pot primi oamenii 300 de lei și o zi liberă de la serviciu

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies