Dietele drastice si alimentele care contin zahar afecteaza structura firului de par, in schimb consumul de stridii, oua si carne de pui ajuta la mentinerea sanatatii si fumusetii podoabei capilare, potrivit dailymail.co.uk.
Specialistii in sanatate si frumusete au realizat un top 10 al alimentelor utile parului:
Somonul- pentru acizii grasi Omega 3 care au proprietati antiinflamatoare, ce ajuta la deschiderea foliculilor si impulsioneaza cresterea firelor.
Morcovii- pentru vitamina A, care da stralucire parului.
Spanacul- pentru continutul de fier, care ajuta la oxigenare, impulsionand cresterea. Spanacul este bogat in vitaminele B, C, E, in potasiu, calciu, magneziu si Omega 3, toate necesare firului de par.
Carne de pui- pentru proteine, care contribuie la intarirea podoabei capilare.
Linte- pentru continutul de zinc si biotina, elemente necesare sanatatii firului de par.
Cartofi dul ci- contin betacaroten, care in organism se transforma in vitamina A. Deficitul de vitamina A determina uscarea scalpului si aparitia matretii.
Oua- atat ca aliment, cat si ca masca pentru un par stralucitor. Contin proteine si biotina, esentiala pentru cresterea parului.
Stridii- pentru continutul de zinc. Deficitul de zinc provoaca pierderea parului.
Nuci- pentru continutul de vitamina E, care ajuta la intarirea firului de par.
Macrou- contine acizi grasi Omega 3. Carnea de peste poate fi inlocuita cu seminte de in, care contine aceiasi acizi grasi esentiali.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro