Odata cu trecerea timpului, obiceiurile respectate de miri in ziua nuntii s-au schimbat.
Unele traditii au origini care pot fi urmarite pana in perioada Antichitatii, in timp ce altele au aparut pe parcurs. Aflati, mai jos, zece lucruri pe care probabil nu le stiati despre nunti.
1. Egiptenii au fost cei care au pornit traditia schimbului verighetelor. In trecut se credea ca exista in organism o vena care mergea de la al patrulea deget de la mana stanga si pana la inima.
2. Inelele de logodna nu au existat pana in Evul Mediu. In anul 1215, Papa Inocentiu al III-lea a declarat public ca ar trebui sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre momentul efectiv al cererii in casatorie si nunta. Acest lucru a crescut popularitatea inelului de logodna.
3. Inelele de logodna cu diamant, atat de populare in zilele noastre, au început sa fie daruite abia in anii 1470. Se crede ca primul inel de logodna cu diamant a fost oferit de Arhiducele Maximilian al Austriei, in anul 1477, Mariei de Burgundia, atunci cand a cerut-o de sotie. Popularitatea inelelor de logodna a explodat insa in 1947 in urma unei campanii publicitare pentru De Beers- una dintre cele mai mari companii de extractie si comercializare a diamantelor - care avea sloganul "Un diamant este etern (A diamond is forever)".
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
4. Rochia alba de mireasa nu era tinuta necesara si adecvata de nunta pana in 1840, atunci cand Regina Victoria, monarhul britanic cu cea mai mare domnie, a purtat una atunci cand s-a casatorit cu Albert de Saxa-Coburg.
5. In Antichitate, miresele purtau cu ele buchete de ierburi aromatice, nu de flori.
Buchetele lor erau alcatuite din usturoi, rozmarin si marar si se credea ca ar alunga spiritele rele si ca ar ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute. Aceasta traditie a continuat pana in anii 1800. Regina Victoria a avut la nunta un buget de ghiocei, motiv pentru care se crede ca ea a fost cea care a dat tonul trendului pe care il urmam si astazi.6. Aruncarea buchetului nu a fost intotdeauna dedicata femeilor singure.
7. La inceput, domnisoarele de onoare se imbracau la fel ca mireasa pentru a induce in eroare spiritele rele care ar fi putut sa tinteasca mirii.
8.
Luna de miere provine dintr-o traditie scandinava. Timp de o luna, dupa nunta, mirii trebuiau sa bea cate o cupa cu vin din miere in fiecare zi.9. Mireasa sta in stanga mirelui in fata altarului pentru ca, in trecut, acesta avea nevoie de mana dreapta libera pentru a se putea lupta cu alti pretendenti.
10. In timpul Imperiului Roman, tortul de nunta era, de fapt, o paine.
Mirele rupea painea deasupra capului miresei pentru a simboliza fertilitatea.
Sursa: www.descopera.ro