Zece lucruri pe care nu le stiai despre nunti. Iata cum a ajuns mireasa sa stea in stanga mirelui

Zece lucruri pe care nu le stiai despre nunti. Iata cum a ajuns mireasa sa stea in stanga mirelui

Odata cu trecerea timpului, obiceiurile respectate de miri in ziua nuntii s-au schimbat.

Unele traditii au origini care pot fi urmarite pana in perioada Antichitatii, in timp ce altele au aparut pe parcurs. Aflati, mai jos, zece lucruri pe care probabil nu le stiati despre nunti.

1. Egiptenii au fost cei care au pornit traditia schimbului verighetelor. In trecut se credea ca exista in organism o vena care mergea de la al patrulea deget de la mana stanga si pana la inima. Parea un mod bun prin care sa ne exprimam dragostea fata de "alesii inimii", asa ca am ajuns sa purtam verigheta pe acest deget.

2. Inelele de logodna nu au existat pana in Evul Mediu. In anul 1215, Papa Inocentiu al III-lea a declarat public ca ar trebui sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre momentul efectiv al cererii in casatorie si nunta. Acest lucru a crescut popularitatea inelului de logodna.

3. Inelele de logodna cu diamant, atat de populare in zilele noastre, au început sa fie daruite abia in anii 1470. Se crede ca primul inel de logodna cu diamant a fost oferit de Arhiducele Maximilian al Austriei, in anul 1477, Mariei de Burgundia, atunci cand a cerut-o de sotie. Popularitatea inelelor de logodna a explodat insa in 1947 in urma unei campanii publicitare pentru De Beers- una dintre cele mai mari companii de extractie si comercializare a diamantelor -  care avea sloganul "Un diamant este etern (A diamond is forever)".

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

4. Rochia alba de mireasa nu era tinuta necesara si adecvata de nunta pana in 1840, atunci cand Regina Victoria, monarhul britanic cu cea mai mare domnie, a purtat una atunci cand s-a casatorit cu Albert de Saxa-Coburg.

5. In Antichitate, miresele purtau cu ele buchete de ierburi aromatice, nu de flori.

Buchetele lor erau alcatuite din usturoi, rozmarin si marar si se credea ca ar alunga spiritele rele si ca ar ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute. Aceasta traditie a continuat pana in anii 1800. Regina Victoria a avut la nunta un buget de ghiocei, motiv pentru care se crede ca ea a fost cea care a dat tonul trendului pe care il urmam si astazi.

6. Aruncarea buchetului nu a fost intotdeauna dedicata femeilor singure. Acest obicei a inceput pentru ca nuntasii obisnuiau sa rupa bucati de material din rochia miresii pentru a duce acasa o parte din norocul ei. Miresele au inceput sa arunce florile in incercarea de a distrage atentia multimii, cu intentia de a scapa cu tinuta nevatamata.

7. La inceput, domnisoarele de onoare se imbracau la fel ca mireasa pentru a induce in eroare spiritele rele care ar fi putut sa tinteasca mirii. Abia in Epoca victoriana domnisoarele de onoare au inceput sa se imbrace in rochii albe cu voaluri scurte pentru a se diferentia usor de mireasa.

Citește și: Tensiuni aprige în Casa iubirii! Virginia a răbufnit și a lansat acuzații crunte la adresa lui Patrick: "Ești arogant!" Ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți- kanald.ro

Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro

8. Luna de miere provine dintr-o traditie scandinava. Timp de o luna, dupa nunta, mirii trebuiau sa bea cate o cupa cu vin din miere in fiecare zi.

9. Mireasa sta in stanga mirelui in fata altarului pentru ca, in trecut, acesta avea nevoie de mana dreapta libera pentru a se putea lupta cu alti pretendenti.

10. In timpul Imperiului Roman, tortul de nunta era, de fapt, o paine. Mirele rupea painea deasupra capului miresei pentru a simboliza fertilitatea.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să alegi cadouri de suflet pentru cei dragi de Crăciun

Fiica Elenei Lasconi, REACȚIE TRANȘANTĂ! ”Eu și mama...”

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Cum s-a fotografiat Iulia Vântur cu tatăl lui Salman Khan de ziua lui: ”M-a făcut să mă simt ca acasă în India”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Bianca și Patrick, în pragul despărțirii? „Cere-te acasă și oprim totul!” Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți luni, 25 noiembrie, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului