Dupa varsta de 25 de ani incepe o regresie in productia de acid hialuronic, colagen si elastina.
. În functie de bagajul genetic al persoanei, de zona in care locuieste si de modul de viata pe care il are, vor aparea, mai devreme sau mai tarziu, anumite semne de imbatranire.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ritmul de viata accelerat, poluarea si stresul isi pun clar amprenta asupra tenului, expus cu precadere tuturor acestor factori de risc.
- Ai grija la diferentele de temperatura.
- Renunta la fumat. Nu mai este niciun secret ca fumatul imbatraneste tenul, accelerand aparitia ridurilor.
- Nu injecta produse de proasta calitate in ten. Chiar daca tehnologia a evoluat si iti ofera posibilitatea de a apela la diferite trucuri pentru a-ti mentine tenul tanar, trebuie sa ai grija la calitatea si frecventa unor substante precum acidul hialuronic sau micro particulele
- Demachiaza-te corect in fiecare seara. Nu sufoca tenul cu foarte multe produse si demachiaza fiecare zona in parte cu produsul specific, deoarece, de exemplu, nu toate produsele pentru fata sunt destinate si pentru zona ochilor.
- Nu uita de rutina zilnica de ingrijire a tenului. Seara, curatarea este foarte importanta, pentru a indeparta toate substantele de origine adipoasa, cum sunt resturile de fond de ten, sebuumul si substantele aduse de poluare.
- Odihneste-te suficient. Somnul de frumusete nu trebuie sa lipseasca, deoarece fiecare ora de somn pierduta se reflecta la nivelul fetei prin aspectul obosit, riduri fine si cearcane.
- Respecta o alimentatie sanatoasa. Obiceiurile alimentare se pot vedea si pe chipul tau: atat timp cat respecti o alimentatie echilibrata, vei reusi sa oferi tenului nutrientii de care are nevoie a-i conferi stralucirea naturala.
- Foloseste produse adecvate pentru tenul tau. Orice produs, cat de bun ar fi, daca nu este potrivit tenului tau, dauneaza. Acesta trebuie sa tina cont si de procedurile prin care tenul a trecut anterior (peeling, laser, tratamente mai mult sau mai putin invazive).
- Iesi cat mai mult afara pentru a lasa tenul sa respire, dar nu uita de protectia solara. Lipsa de contact cu aerul isi pune amprenta pe chip, asa ca nu ezita sa iesi la o plimbare in parc. Totusi, indiferent de anotimp, protectia solara trebuie sa fie o prioritate.
- Hidratare, hidratare si iarasi hidratare! Fie ca ne referim la cei minim 2l de apa pe care trebuie sa ii bem in timpul zilei, fie la cremele speciale pentru tipul nostru de ten, daca iti doresti catifelare si luminozitate, nu trebuie sa neglijezi acest aspect.
Pe langa toate aceste trucuri, Dr. Artemisia Nicolau-Gorea ne marturiseste ca cel mai bun sfat pe care l-a primit, pentru a avea grija de tenul sau, este de a nu folosi foarte mult machiaj. „Fata noastra este oglinda noastra, reflecta si interiorul sufletului nostru. Un chip frumos, luminos, prietenos, vorbeste despre o persoana echilibrata, multumita de tot ce este in jurul ei.”