Zile în care nu se fac nunți în 2023. Nu este permis, potrivit tradițiilor Bisericii Ortodoxe Române

Zile în care nu se fac nunți în 2023. Nu este permis, potrivit tradițiilor Bisericii Ortodoxe Române
Zile în care nu se fac nunți în 2023

Află din rândurile de mai jos ce reguli stricte are Biserica Ortodoxă Română privind zilele în care sunt interzise nunțile!

În 2023, sunt câteva zile în care este total interzis, conform tradițiilor Bisericii Ortodoxe Române, să se facă nunți. Oamenii trebuie să ia în considerare sfaturile primite de la Duhovnic, înainte de a programa data specialului eveniment.

Zile în care nu se fac nunți în anul 2023

Nunta este unul dintre cele mai speciale evenimente din viața unei persoane, așadar, din acest motiv este indicat să consultați un calendar ortodox înainte de a stabili data exactă.

Conform regulilor impuse de Biserică Ortodoxă Română, sunt câteva zile când nu se organizează ceremonii religioase.

Citește și: “Test de sarcină pozitiv!” Anda Adam și soțul ei au dat vestea cea mare! Cei doi vor să aibă gemeni

Zile în care nu se fac nunți în 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: ”Ne mai certăm...” Adelina Chivu, dezvăluiri despre căsnicia ei cu fostul fotbalist, Cristi Chivu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În cazul în care cununia civilă nu ține cont de cinstirea Sfinților din 2023, iată că lucrurile sunt total diferite când vine vorba de căsătorie. Mai mult decât atât, niciun preot nu realizează cununia în marile posturi de peste an și în zilele de post. Așadar, nu se organizează nunți în zilele de miercuri și vineri. Totodată, cei doi miri trebuie să cunoască faptul că luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfântului Paști, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (20 februarie – 23 aprilie),

nu se organizează evenimente.

În Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (luni, 12 iunie – miercuri, 28 iunie), în Postul Adormirii Maicii Domnului (marți, 1 august – luni, 14 august) și pe 29 august, marți, când este pomenită Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul preoții nu unesc destinele îndrăgostiților.

Citește și: “Era clar alesul!” De ce a divorțat Carmen Tănase de fostul soț

Zile în care nu se fac nunți în 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au avut parte de o iubire neîmplinită. Motivul pentru care artistul nu s-a putut căsători cu cea pe care o iubea

În ce alte zile nu sunt permise nunțile

De asemenea, pe lângă zilele și perioadele în care sunt interzise nunțile, mai este și Postul Nașterii Domnului care în 2023 se desfășoară începând de miercuri, 15 noiembrie până duminică, 24 decembrie.

Regulile Bisericii Ortodoxe Române ne amintesc că în ajunul și în zilele Praznicelor împărătești (1-2 februarie; 24-25 mai; 3-5 iunie; 15 august, 13-14 septembrie) nu

sunt posibile nunțile. Totodată, nunțile nu se organizează nici în perioada care ține de la Crăciun până la Bobotează, și anume 25 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024.

Mai precis, este extrem de important să alegeți data nunții după o discuție cu preotul, nu ghidându-vă după disponibilitatea unui restaurant.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

”Ne mai certăm...” Adelina Chivu, dezvăluiri despre căsnicia ei cu fostul fotbalist, Cristi Chivu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies