Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza

Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza
Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza

Haioase din aluat cu osanza fac parte din retetele traditionale de Craciun si se servesc cu drag de cei dragi. Osanza, obtinuta de la porcul sacrificat de Craciun, este un ingredient ideal pentru aceasta prajitura.

Ingrediente

550 g osanza
880 g faina (330 g pt osanza, 550 g pt aluat)
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei
zeama de la 1 lamaie
½ lingurita rasa de sare
250 ml apa
400 g marmelada
150 g nuci optional

Pregatire aluat cu osanza pentru haiose

Prima data ne ocupam de osanza. Si ne ocupam, nu gluma, pentru ca trebuie curatata. Osanza trebuie sa fie rece bine, altfel se prelucreaza mai greu. Osanza este grasimea dintre intestinele porcului si are diverse pielite (ca un pergament) si fire si firisoare de cate trebuie curatata.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Negresele lui Mos Craciun - Deliciu pentru sarbatorile de iarna

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cine este artistul care și-ar fi putut pierde viața în masacrul de la festivalul din Vancouver?

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Horoscop săptămânal pentru 28 aprilie - 4 mai 2025: Astrele sunt de partea acestei zodii! Toate visele lor se vor îndeplini

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies