10 rețete de ouă umplute ideale pentru Revelion! O să te lingi pe degete.
Ouăle umplute sunt un aperitiv foarte simplu și de efect, perfect pentru masa de Revelion. Pe lângă clasicele salate de crudități sau boeuf, fripturi și sarmale, ouăle umplute sunt alegerea cea mai simplă pentru un preparat mega gustos. Din fericire ele sunt și foarte ușor de preparat.
Ouă umplute cu pate și maioneză
Pentru acest preparat ai nevoie de 10 ouă, un pate de porc sau pasăre, în funcție de gust, smântână, ulei pentru maioneză și o linguriță de muștar.
Astfel, se fierb ouăle, se curăță, se taie pe jumătate, se scoate gălbenușul pe care îl punem într-un bol separat și le amestecăm cu pateul.
Ouă umplute cu pastă de avocado
Pregătim 3 avocado, sucul a jumătate de lămâie, 6 ouă, 200 g de iaurt și după ce scoatem ouăle de la fiert, amestecăm gălbenușurile cu avocado, stropim cu lămâie și adăugăm iaurtul.
Citeste si: Rețeta de tort buturugă. Cum prepari unul dintre cele mai apreciate torturi din lume
Ouă umplute cu pastă de anchois
După ce punem 6 ouă la fiert, pregătim 50 g unt și o lingură pastă de anchois. Amestecăm untul cu gălbenușurile tari și pasta de pește până obținem o pastă omogenă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ouă umplute cu muștar
Pentru a realiza acest aperitiv, avem nevoie de 6 ouă, 2 linguri ulei, una de muștar, una de mărar tocat, un praf de zahăr, sare și 6 măsline. Ouăle se curăță, se taie, iar gălbenușurile se freacă adăugând câte puțin ulei, sarea, zahărul, muștarul și mărarul tocat. Se umple fiecare jumătate de ou, peste care punem la final jumătate de măslină cu fața în jos.
Ouă umplute cu ton
Pregătim 6 ouă fierte, o conservă de ton în ulei, 3 linguri de ceapă tocată foarte fin, 2 căței de usturoi pisați, o linguriță de muștar și 3 linguri de maioneză. Probabil cel mai complex preparat din această listă, acesta are timpul de realizare puțin mai lung decât restul. Astfel, adăugăm tonul, gălbenușurile fărâmate și restul ingredientelor. Pasta trebuie să fie una foarte fină în cazul în care umplem ouăle cu șprițul motiv pentru care ar fi ideal să folosim un blender de mână.
Ouă umplute cu ficăței de pui
După ce fierbem ouăle și 150 g ficăței, pasăm gălbenușurile cu ficățeii, le amestecăm cu pătrunjel tocat fin, 30g unt și un praf de sare. Umplem albușurile de ou cu această compozitie cu lingura, pentru că amestecul nu va fi destul de omogen pentru a folosi un instrument special decât dacă trecem pasta prin blender.
Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingredientele necesare sunt: 20 ouă, 3 cutii iaurt, 400 g maioneză, 6 linguri cașcaval dat prin răzătoarea mică, 2 castraveți murați tăiați mărunt, 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel, sare și piper după gust. Amestecăm gălbenușurile cu cașcavalul, castraveții murați, o cutie de iaurt, maioneză după ochi, sare și piper. Se umplu apoi ouăle, iar deasupra turnăm sosul preparat din restul de maioneză, iaurt și verdeață.
10 rețete de ouă umplute ideale pentru Revelion! Trebuie să le încerci
Ouă umplute cu ciuperci
În timpul în care fierb ouăle, călim 200g ciuperci din conservă alături de un cățel de usturoi tocat mărunt. După ce se răcesc, Amestecăm cu gălbenușurile a 6 ouă, jumătate de ceapă verde tăiată mărunt, o lingură de unt, cașcaval ras atât cât simțim necesar să punem, 2 linguri de maioneză, sare și piper. Umplem ouăle cu pasta rezultată după ce am amestecat bine și le lăsăm la frigider pentru câteva ore, până să le servim.
Citeste si: Cea mai bună rețetă de salată de boeuf. Secretul gustului delicios
Ouă umplute cu ardei
Pentru acest fel de mâncare, avem nevoie de: 5 ouă medii, 5 linguri pastă de ardei, 2 de smântână, jumătate linguriță de muștar, un sfert de legătură de pătrunjel, sare, piper și bucățele de ardei gras pentru ornamentare. Zdrobim gălbenușurile, amestecăm cu pasta de ardei, smântâna și muștarul. Spălăm pătrunjelul, îl tocăm și îl adăugăm în compoziție, alături de sare și piper.
Ouă umplute cu prosciuto și parmezan
Pregătim 10 ouă, 50 g prosciutto, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri arpagic proaspăt, 4 măsline tăiate mărunt, 3 linguri ardei roșu tocat, una de muștar, 6 de smântână, două linguri de maioneză și un cățel de usturoi. Punem într-un bol golbenușurile tari pe care le pasăm cu furculița, apoi adăugăm ardeiul, măslinele, muștarul, smântâna, maioneza, usturoiul și prosciutto tăiat foarte fin. După ce umplem jumătățile de ouă, presărăm puțin parmezan pe deasupra.