Iată mai jos rețeta pas cu pas.
Franța este una din capitalele mondiale din punct gastronomic. De la brânzeturi de tot soiul, la foie gras, prajituri sau vinuri, în Franța găsești categoric ceva care să fie pe gustul tău, indiferent de cât de pretențioasă ești.
La capitolul dulciuri, țara menționată anterior se situează detașat în primele locuri. Dacă vrei să experimentezi ceva nou cu ocazia Crăciunului, am venit în ajutorul tău cu o rețetă franțuzească tradițională.
Citeste si: Rețete moștenite din bătrâni. Cum se prepară cârnații, toba și caltaboșii de Ignat
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea
Citeste si: Cum faci cel mai pufos cozonac, după o rețetă veche de peste 150 de ani
Tortul “buturugă” este nelipsit de pe mesele de sărbători, așa că poate anul acesta vrei să îți surprinzi invitații și să gătești un desert de pe meleaguri străine în loc de clasicul cozonac.
Ingredientele de care ai nevoie sunt:
Pentru foaie:
* 80 g zahăr pudră
* 5 ouă
* 100 g miez de nucă.
Pentru umplutură:
* 150 g nucă măcinată
* 2 linguri rom
* 2 linguri zahăr
* lapte.
Pentru glazură:
* 120 g unt
* 2 linguri zahăr pudră.
Iar modul de preparare este unul foarte simplu:
1. Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Cum se ornează tortul buturugă
2. Între timp, se amestecă nuca măcinată cu romul, zahărul şi câteva linguri de lapte. Cu crema rezultată se unge blatul proaspăt scos din cuptor şi se rulează cu ajutorul unui prosop umed.
3. Până se răceşte foaia de blat, se prepară glazura: se freacă bine untul cu zahărul şi cacaua.
4. Se acoperă rulada cu crema obţinută şi, cu ajutorul unei furculiţe se ornează ca să capete aspectul de coajă de copac.
Gata, asta e tot! Bon appetit!