15 activități pe care să le faci toamna aceasta

15 activități pe care să le faci toamna aceasta
15 activități pe care să le faci toamna aceasta

Descoperă din rândurile următoare care sunt cele mai bune activități de toamnă.

Toamna și-a făcut simțită prezența, iar vremea caniculară ne părăsește, lăsându-i loc unui timp potrivit pentru stat în casă, cu o cană de ceai cald, o pătură și o carte bună. Odată cu începerea acestui anotimp, frunzele începe să ruginească și cad, creând astfel un adevărat spectacol vizual. Chiar dacă vremea se răcește, aceasta este încă foarte bună pentru a face anumite activități atât în aer liber, cât și în interior.

Astfel, trebuie să profităm cât mai mult posibil de acest anotimp atât de ofertant din punct de vedere al activităților pe care le putem face, fiind un anotimp bogat în fructe și legume. Descoperă din rândurile următoare câteva activități pe care trebuie neapărat să le faci toamna aceasta, pentru a te bucura din plin de frumusețea acestui anotimp.

Activități de toamnă în aer liber

Citește și: Mesaje frumoase de început de toamnă. Gânduri și urări superbe pentru familie și prieteni

15 activități pe care să le faci toamna aceasta
15 activități pe care să le faci toamna aceasta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Idei de activități pentru cupluri cu un buget redus. Bucură-te de compania persoanei iubite în confortul propriei locuințe!

Du-te la cules de mere

Multe livezi organizează sesiuni de cules de mere.

Este o activitate plăcută pentru întreaga familie și o oportunitate de a savura fructe proaspete direct din copac.

Drumeții prin pădure

Toamna este perfectă pentru plimbări prin păduri, când frunzele își schimbă culoarea și creează peisaje spectaculoase. Poți explora trasee montane sau păduri din apropiere, bucurându-te de aerul proaspăt și de culorile toamnei.

Plimbări cu bicicleta

Temperaturile mai răcoroase de toamnă sunt ideale pentru plimbări lungi cu bicicleta. Poți explora trasee de bicicletă prin parcuri sau în natură, admirând peisajele de toamnă.

Festivaluri de toamnă

Multe orașe și sate organizează festivaluri de toamnă, unde poți participa la târguri cu produse locale, concursuri de sculptat dovleci, degustări de vinuri sau cidru, și alte activități tradiționale.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cules de ciuperci

15 activități pe care să le faci toamna aceasta
15 activități pe care să le faci toamna aceasta[Sursa foto: freepik]

Toamna poți să faci o plimbare prin pădure și să culegi ciuperci, pe care ulterior le poți găti. Atenție, însă, trebuie să faci această activitate doar dacă ești familiarizat cu speciile comestibile.

Foc de tabără

Nimic nu poate fi mai plăcut decât să petreci timp de calitate alături de persoanele dragi la un foc de tabără. Adună prietenii sau familia în jurul unui foc, coaceți bezele și bucurați-vă de o seară relaxantă în aer liber.

Vânătoare de comori în natură

Poți organiza o vânătoare de comori în natură, unde participanții trebuie să găsească diferite obiecte legate de toamnă: frunze colorate, conuri de brad, ghinde sau ciuperci.

Sculptat dovleci

Sculptatul dovlecilor este o activitate amuzantă și creativă de toamnă. Poți face figuri amuzante sau înfricoșătoare și apoi să le expui la intrarea casei.

Ședință foto de toamnă

Toamna, frunzele ruginii creează peisaje spectaculoase, de care cu siguranță trebuie să profiți. Imortalizează aceste peisaje și organizează o ședință foto în aer liber, pentru a crea amintiri de neuitat.

Picnic în natură

Alege un loc cu priveliști frumoase și adu cu tine câteva gustări de sezon, cum ar fi plăcinte cu mere sau dovleac, și băuturi calde precum ceai sau cidru de mere.

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Activități de toamnă în interior

15 activități pe care să le faci toamna aceasta
15 activități pe care să le faci toamna aceasta[Sursa foto: freepik]

Coace plăcinte de sezon

Toamna ne oferă o varietate largă de fructe delicioase, pe care le poți pune în plăcinte și te poți bucura de gustul lor spectaculos.

Decorează casa în spirit de toamnă

Fie că te pregătești de Halloween sau nu, decorațiunile de toamnă sunt mereu binevenite și te ajută să intri în spiritul anotimpului.

Uită-te la filme de groază

15 activități pe care să le faci toamna aceasta
15 activități pe care să le faci toamna aceasta[Sursa foto: freepik]

Toamna este anotimpul perfect pentru o viziona filme de groază. Ia-ți gustările preferate, pătura pufoasă și bucură-te de un maraton cu filme de groază alături de persoana iubită.

Faceți supă de casă

Dacă îți plac activitățile de toamnă care implică mâncare, atunci nu este nimic mai bun toamna decât un castron de supă făcută în casă. Pentru a fi cu adevărat în spiritul toamnei, poți să optezi pentru o supă de dovleac delicioasă, care se prepară rapid și este foarte hrănitoare.

Faceți lumânări cu mere

Lumânările cu mere sunt o piesă centrală al spiritului tomnatic, care trebuie cu siguranță să iasă la iveală în acest anotimp. Tot ce trebuie să faceți este să sculptați mărul astfel încât să faceți loc unei lumânări parfumate. Apoi, puneți mărul într-un castron cu apă, pentru a nu se rostogoli.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies