Supa cremă de dovleac și morcovi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de dovleac și morcovi.
Rețetă de Supă cremă de dovleac și morcovi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Gofre cu frișcă și căpșune. O rețetă rapidă și foarte răcoroasă de primăvară!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: 4 rețete de post fără ulei. Idei de mâncare gustoasă și sănătoasă pentru postul Paștelui
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 650 g de dovleac
- 250 g de morcovi
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 900 ml de apa sau supa de legume
- O crenguță de salvie proaspătă, opțional
- Piper negru măcinat
- Sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a pregăti legumele. Așadar, începem să curățăm bine morcovii și să îi spălăm, pentru ca mai apoi să îi tăiem rondele de dimensiuni potrivite.
- Acum că am terminat cu legumele, vom avea nevoie de o oală în care vom pune ulei și prima dată vom adăuga ceapa. Așteptăm ca aceasta să se călească, la foc mic, iar apoi adaugăm dovleacul, morcovii și cartofii. Amestecăm și îi lăsăm pe foc, timp de 5 minute, împreună cu ceapa. La final adăugăm și supa de legume sau apa, în funcție de alegerea făcută, la foc mediu și punem capacul pe oală. Așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, pentru a adăuga crenguța de salvie, în cazul în care ați decis să o faceți. Aceasta se va îndepărta în momentul în care este gata de a o lua la fierbere conținutul, pentru a avea un gust mai slab de salvie.
- După ce ne-am asigurat că toate legumele sunt bine fierte, le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari și vom începe să le pasăm bine, cu ajutorul unui instrument de pasat cartofi, pentru piure. Adăugăm la final sare și piper negru măcinat după gust, iar după ce ne-am asigurat că am pasat bine legumele, vom începe să adaugăm treptat zeama de la ele, astfel încât să obținem cremozitatea dorită a supei cremă. Dacă vă doriți să fie mai groasă, adăugați mai puțină zeamă, iar dacă vă doriți să fie mai subțire, adăugați mai multă zeamă, în funcție de propria alegere.
- După acest pas, supa cremă de dovleac și morcovi se poate servi caldă sau rece, în funcție de preferințe, pentru că rețeta de astăzi este gata. Aceasta se mai poate servi cu crutoane de pâine sau orice altceva doriți. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.