21 orașe de basm din Europa. Cele mai frumoase orase din Europa care îți vor încânta inima și imaginația!

21 orașe de basm din Europa.  Cele mai frumoase orase din Europa care îți vor încânta inima și imaginația!
21 orașe de basm din Europa. Cele mai frumoase orase din Europa care îți vor încânta inima și imaginația!

Există nenumărate persoane dornice de a descoperii noi locuri. Însă știați care sunt orașele pe care cu siguranță ar trebui să le vizitați?

Aflați în rândurile următoare, care sunt cele 21 de orașe, absolut de basm, existente în Europa.

 

1. Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria[Sursa foto: freepik]

Un prim oraș, pe care cu siguranță ar trebui să-l vizitați este Hallstatt. Acesta deține doar 860 de locuitori, și se află pe marginea unui lac limpede, înconjurat de munți cu adevărat uimitori.

Cu o scurtă călătorie cu trenul și una cu feribotul de Salzburg, veți ajunge la un oraș absolut fantastic, acolo unde veți putea în petrece o întreagă zi pentru a îl vizita. În ciuda faptului că este un sat mic vă puteți bucura de o plimbare printre atracțiile turistice existente, ajungând chiar și la una dintre cele mai vechi mine de sare din lume, situată în apropierea orașului.

Citește și: Turist în Țara Moților. 3 locuri superbe din Apuseni

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei. Top atracții turistice ce trebuie vizitate

2. Bled, Slovenia

Bled, Slovenia[Sursa foto: freepik]

Un alt oraș pe care cu siguranță ar trebui să îl vizitați este și Bled.

Lacul Bled este unul dintre locurile care arată ca fiind scoase din povești,  acest oraș fiind absolut perfect pentru vizitatorii care iubesc natura din toate punctele de vedere, există nenumărate oportunități pentru a avea drumeții, pentru a face plimbări cu barca și chiar camping, în apropiere.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

3. Colmar, Franţa

Colmar, Franţa[Sursa foto: freepik]

Pe lângă cele menționate până în acest moment, ar trebui să treceți pe listă și orașul Colmar, care se află la granița cu Germania, iar pe lângă atracția turistică menționată anterior, și în acest

oraș veți putea vedea peisaje scoase din povești, cu case colorate, străzi pietruite și drumuri mici.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

4. Dinan, Franţa

Dinan, Franţa[Sursa foto: freepik]

Acesta este un oraș medieval pitoresc, denumit Dinan, care este totodată locul perfect de vizitat în momentul în care vă doriți să experimentați cultura unică a regiunii Bretagne. Cu siguranță vă veți bucura și de muzica celtică pe care o veți auzi în fiecare magazin în care veți intra.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

5. Reine, Norvegia

Reine, Norvegia[Sursa foto: freepik]

Reine este un alt oraș pe care ar trebui să-l vizitați, destul de micuț, care se află la marginea Cercului Arctic din Norvegia. Acesta este un sat de pescari, iar deși poate să fie puțin îndepărtat, cu siguranță va merita să vedeți peisajul natural absolut uimitor, să aveți activități în aer liber, între care se află și drumețiile și plimbările cu caiacul, și nu trebuie să uităm nici de priveliștea oferită de Aurora Nordului.

atractii turistice din europa
21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

6. Gruyères, Elveţia

Gruyères[Sursa foto: freepik]

Un alt oraș pe care ar trebui să-l vizitați este și Gruyères, fiind unul considerat încă medieval, liniștit, cu peisaje absolut perfecte, și care se află la poalele Alpilor Elvețieni. Cu siguranță nu ar trebui să treceți peste acest oraș, pentru că vă va plăcea să vă bucurați de străzile pietruite absolut fermecătoare, dar și de castelul care datează din secolul al XII-lea.

cele mai ieftine orase din europa
21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

7. Ceský Krumlov, Republica Cehă

Ceský Krumlov[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

La doar câteva ore distanță cu trenul sau autobuzul de Praga, există un alt oraș absolut minunat, și anume, Ceský Krumlov. Acesta este unul dintre cele mai încântătoare orașe europene, cu alte cuvinte este un loc ideal pentru ați petrece câteva zile plimbându-te pe străzile pietruite și explorând bucuria castelului medieval.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

8. Sibiu, România

Sibiu[Sursa foto: freepik]

Bineînțeles că nu avem cum să nu trecem pe listă și un oraș din România, mai exact Sibiu, acesta fiind considerat a fi o adevărată bijuterie care cu siguranță nu ar trebui să fie ratată. Acesta este unul dintre orașele care își păstrează arhitectura pitorească, germanică totodată, având întotdeauna o atmosferă boemă care te va ajuta să te relaxezi.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

9. Eguisheim, Franţa

Eguisheim[Sursa foto: freepik]

Chiar la granița cu Germania, se află și Eguisheim, acolo unde casele sunt cu cherestea, iar farmecul medieval încă nu a dispărut. Acesta este un mic sat francez care este asemănat cu basmul Fraților Grimm.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

10. Chipping Campden, Anglia

Chipping Campden[Sursa foto: freepik]

O altă destinație perfectă pentru persoanele care își doresc să se bucure într-un ritm mai lent de diverse atracții turistice, este și Chipping Campden. Vă puteți bucura de dealuri și pajiști verzi de care sunteți înconjurați, fiind baza excelentă în momentul în care vă doriți să explorați regiunea Cotswold.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

11. Castle Combe, Anglia

Cotswolds[Sursa foto: freepik]

Acesta este un oraș recunoscut ca fiind unul somnoros, care este amplasat la capătul sudic al munților Cotswolds, Castle Combe, văzut totodată ca fiind o bijuterie britanică. În ciuda faptului că nu există prea multe atracții turistice în acest oraș, reprezintă locul perfect pentru a vă bucura de magazinele existente în sat, dar și de străzile pitorești.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

12. Mostar, Bosnia și Herțegovina

 Mostar[Sursa foto: freepik]

Nu trebuie să uităm nici de Mostar, un fermecător oraș care datează din secolul al XVI-lea, cel mai faimos pentru podul Stari Most. Este un oraș perfect pentru a vă bucura de peisaje și a face fotografii, ci de a va aventura totuși mai departe, pentru a putea găsi arhitectura cu totul și cu totul desăvârșită, balcanică și islamică aflată pe străzile orașului.

orase din europa
21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

13. Rocamadour, Franţa

Rocamadour[Sursa foto: freepik]

Un sat care este construit pe partea unei stângi din sudul Franței este și Rocamadour. Vă puteți bucura de un peisaj divin, acest oraș fiind cunoscut și pentru locurile de pelerinaj pentru persoanele care sunt în căutarea altarului pentru Sfânta Fecioară Maria. În plus, nu trebuie să uitați să admirați nici clădirile monahale pe care găsiți restaurante și diverse magazine.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

14. Giethoorn, Olanda

Giethoorn[Sursa foto: freepik]

Ar trebui să vă bucurați și de orașul Giethoorn, care este faimos pentru faptul că nu deține, ci doar canale pe care puteți călători prin acest sat olandez pitoresc, acolo unde locuiesc până în 3000 de locuitori. Prin urmare, atunci când vizitați acest oraș nu puteți veni cu mașina, dat fiind faptul că singura modalitate de a călători este prin intermediul unei bărci sau pe poduri.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

orase de vizitat in europa
21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

15. Cinque Terre, Italia

Cinque Terre[Sursa foto: freepik]

In acest oraș, cunoscut sub numele de Cinque Terre, veți regăsi o serie de 5 sate antice de pescari, care sunt așezate de-a lungul coastei Liguriei Italiei. Acesta este un oraș plin deseori de turiști, care obișnuiesc să se bucure de farmecul rustic oferit de satele existente aici, dar știi modalitatea prin care vei ajunge să fii transportat în timp, atunci când te bucuri de acest oraș.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

16. Bibury, Anglia

Bibury[Sursa foto: freepik]

Un alt oraș de pus pe listă atunci când doriți să vizitați mai mult, este și Bibury, fiind considerat sat cu adevărat fermecător, frumos în absolut tot ce veți vedea. Cu siguranță te va face să te simți ca și cum ai da timpul înapoi, iar cu siguranță ar trebui să te bucuri de nebuniile făcute pe potecile abundente, pe lângă casele antice din piatră care au cu siguranță grădini cu flori minunate.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

17. Tellaro, Italia

Un alt sat pitoresc de pescari este și Tellaro, amplasat de-a lungul coastei stâncoase a regiunii Ligurie din Italia. Acolo veți putea regăsi străzi înguste și șerpuite, case colorate și priveliști cu adevărat uluitoare ale mării turcoaz, care vă va face să vă transpuneți într-o atmosferă de poveste. Ar trebui să vă bucurați de o plimbare prin nenumăratele magazine și cafenele locale existente dialogul retrăind o atmosferă liniștită.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

18. Bruges, Belgia

Bruges[Sursa foto: freepik]

Nu trebuie să uităm nici de orașul Bruges, cunoscut drept „Veneția Nordului”, în care veți găsi canale pitorești și o arhitectură cu totul și cu totul medievală, alături de străzi pietruite întortocheate și clădiri cu adevărat fermecătoare. Acest oraș se poate găsi situat la mai puțin de o oră de Bruxelles, într-o plimbare cu trenul, atunci când vă puteți bucura și de peisajul oferit de natură. Odată ajunși în oraș, nu trebuie să omiteți să faceți un tur cu barca prin canale, dar să vă bucurați și de ciocolata belgiană și de vafe.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

19. Mittenwald, Germania

Acest oraș, Mittenwald, se pare că ar putea fi satul Hansel și Gretel, arătând ca scos din basme. Și aici regăsim case colorate și străzi pitorești înconjurate de munți absolut uimitori, aflându-se cuibărit în Alpii Bavarezi. Nu trebuie să uităm să menționăm și faptul că acest oraș este renumit pentru istoria sa de vioară, acolo unde puteți regăsi nenumărate ateliere și muzee locale dedicate acestui instrument.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

20. Positano, Italia

Positano[Sursa foto: freepik]

Bijuteria considerată a fi a coastei Amalfi a Italie, este și Positano. Acesta este un oraș situat la o scurtă călătorie cu trenul de Napoli, unul care se află pe stâncă, acolo unde veți regăsi nenumărate case în culori pastelate, de asemenea străduțe întortochiate și un număr nelimitat de restaurante și magazine.

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

21. Èze, Franţa

21 de orașe de basm din Europa[Sursa foto: freepik]

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm nici de satul aflat pe deal, de pe Riviera Franceză, Èze. Și acesta este un oraș cunoscut pentru arhitectura sa, dar în egală măsură și pentru străzile minute pietruite și peisajul panoramic uimitor al Mediteranei. Orașul se află pe o stâncă cu vedere la coastă, are străzi foarte înguste, iar pe marginea acestora se află ghivece cu flori colorate, cafenele și magazine.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies