Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei. Top atracții turistice ce trebuie vizitate

Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei. Top atracții turistice ce trebuie vizitate
Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei. Top atracții turistice ce trebuie vizitate

Atracțiile turistice sunt la orice pas, și în dobrogea. Însă știați ce puteți vizita aici?

Aflați din rândurile următoare care sunt atracțiile din Dobrogea, pe care cu siguranță ar trebui să le vizitați. În plus, descoperiți și frumusețea bogățiilor naturale, dar totodată și culturale ale acestei zone. 

 

5. Mănăstirea Sfântului Ioan Casian

Pe locul 5 se află Mănăstirea Sfântului Ioan Casian. Această atracție turistică din Dobrogea este ca un fel de mic pelerinaj, unde veți regăsi o mănăstire foarte mare, un loc în care este mai liniște ca niciodată, Dar totodată și un loc în care te poți

relaxa și plimba, pentru a te bucura de frumusețea acestei mănăstiri în totalitate. La mică distanță de aceasta, a fost construită o nouă mănăstire care are un stil mai diferit, însă totodată destul de interesant de luat în calcul. De asemenea, dacă nu sunteți din zonă și călătoriți cu mașina, veți avea o parcare în care o puteți lăsa, destul de spațioasă.  

Citește și: Călătorind în timp prin Bucovina. Atracțiile istorice și culturale ale regiunii

obiective turistice dobrogea
Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei [Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș

4. Peștera Sfântului Ioan Casian

Pe locul 4 se află Peștera Sfântului Ioan Casian. Această atracție turistică din Dobrogea se află chiar în spatele mănăstirii Sfântului Ioan Casian, exact cum coborâți de la aceasta, trebuie să faceți o mică drumeție pentru a coborî la peștera respectivă. Puteți face asta dacă vă doriți să ajungeți la această atracție turistică, însă dacă vi se pare un efort fizic mult prea mare pentru a urca și coborî respectivul traseu, puteți merge doar până în spatele mănăstirii, pentru a vă bucura de peisaj, pentru că este unul absolut deosebit, care se poate vedea în zare.

Nu trebuie să uitați aparatul de fotografiat, pentru că trebuie neapărat să surprindeți cadrele minunate ilustrate de natura de aici.

3. Cheile Dobrogei

Pe locul 3 se află Cheile Dobrogei. Această atracție turistică din Dobrogea se află la 20 m de cele doua atracții turistice menționate anterior. În ciuda faptului că această atracție turistică nu este foarte înaltă, în comparație cu alta, este și ea una spectaculoasă.

În respectiva zonă, există chiar și o parcare foarte mare, în care persoanele care călătoresc, turiști și vizitatori, își pot parca mașina, pentru ca ulterior să viziteze respectiva atracție turistică, fără să parcheze mașina în interiorul acestora și a deranja într-un mod sau altul persoanele care le vizitează. Există chiar și un loc de joacă special amenajat pentru copii, iar deseori vizitatorii vine aici pentru a petrece un picnic de neuitat, iar în ciuda faptului că este o atracție turistică extrem de vizitată, totul este păstrat extrem de civilizat de către toți cei care o vizitează.
Această este una dintre cele mai vizitate atracții turistice de aici, așa că trebuie cu siguranță să o puneți pe lista.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

2. Cetatea Enisala

Pe locul 2 se află Cetatea Enisala. Această atracție turistică din Dobrogea se află la o oră distanță de Cheile Dobrogei, atracție turistică menționată anterior. Această atracție turistică se află pe un deal, motiv pentru care ar trebui să urcați până la ea, să faceți o mică drumeție, pentru ca la final să ajungeți la ruinele acestei cetăți, zona absolut impresionantă, de unde puteți vedea și peisajul din jurul său, plin de verdeață și de frumos. 

manstiri dobrogea
Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei[Sursa foto: shutterstock]

1. Crama Gabai 

Pe locul unu se află Crama Gabai. Această atracție turistică din Dobrogea se află chiar lângă un lac, unde veți găsi totodată și un restaurant la bloc, unde veți regăsi diverse produse și meniul specifice pescărești, ale zonei, iar la cramă puteți degusta diverse sortimente de vin, de asemenea puteți vizita în întregime crama, iar localnicii vă vor minuna cu povestea aceste atracții turistice nemaivăzute.

atractii turistice dobrogea
Descoperă bogățiile naturale și culturale ale Dobrogei[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies