Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș

Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș
Atracții turistice de top din Maramureș

Odată ce veți vizita Maramureș, cu siguranță vă veți îndrăgosti de această zonă. Însă știați care sunt atracțiile turistice pe care trebuie să le vizitați?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 10 atracții turistice din Maramureș, pe care cu siguranță ar trebui să le vizitați. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile lor unice.  

bisericile din lemn maramures
Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

10. Bisericile din lemn  

Pe locul 10 se află bisericile de lemn. Ținând cont de faptul că, copacii sunt resursa principală din Maramureș pentru construcții de ani de zile, din lemn au fost construite case, biserici și porți complexe în această zonă, motiv pentru care veți găsi nenumărate astfel de lăcașuri, pe care turiștii vin an de

an să le viziteze. Bisericile din Maramureș au acoperișuri impunătoare cu turnuri înalte și înguste, picturile din interior reprezentând evenimente religioase combinate din viața oamenilor. 

Citește și: 4 destinații din Europa pe care nu te-ai gândit să le vizitezi (dar chiar ar trebui)

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: 5 destinații de vis în care să te relaxezi toamna aceasta

9. Cimitirul vesel din Săpânța  

Pe locul 9 se află cimitirul vesel din Săpânța. Acesta a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Maramureș, dar și din România, dat fiind faptul că în această zonă specifică,  oamenii aleg să celebreze moartea, spre deosebire de alte zone. Astfel, această zonă turistică a fost înființată încă din anul 1930, atunci când a fost sculptată prima cruce din stejar cu versuri, urmând ca ulterior toate crucile să fie pictate într-o nuanță specifică de albastru, denumită în zilele noastre “albastru de Săpânța”.

Odată cu trecerea timpului, aceasta a fost decorată cu motive tradiționale și tablouri care ilustrează o perioadă semnificativă din viața respectivei persoane

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

8. Mănăstirea Săpânța Peri 

Pe locul 8 se află Mănăstirea Săpânța Peri. Aceasta se pare că este cea mai înaltă structură de lemn din Europa, având o înălțime de 78 de metri, cea care a fost construita în anul 1997 cu metode tradiționale.

De asemenea, de menționat este și faptul că are 8,5 kg de aur pe acoperiș. Acest lăcaș de cult este locuit doar de maici. Baza este din piatră, iar construcția din stejar, cu sculpturi specifice ale meșteșugarilor din zonă. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

7. Sighetul Marmației 

Pe locul 7 se află Sighetul Marmației.

Acesta este punctul de plecare către toate atracțiile turistice. Orașul are un patrimoniu cultural susținut de nenumărate muzee, care ilustrează trecutul său, printre care se află și memorialul victimelor comunismului și al rezistenței sau muzeul gândirii arestate, dar și locul de naștere al câștigătorului Premiului Nobel pentru pace din anul 1986 și nu trebuie să uităm nici de muzeul satului Sighet aflat la muzeul etnografic al Maramureșului. 

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

6. Cascada Cailor 

Pe locul 6 se află cascada cailor. Această zonă este extrem de frumoasă, motiv pentru care cu siguranță ar trebui să o vizitați. In plus, se pare că viteza cu care apa cade în această cascadă, depinde în funcție de anotimp, vizitatorii fiind uimiți de fiecare dată când ajung în această zonă turistică, de schimbarea pe care apa o poate avea. 

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

5. Lacul Albastru  

Pe locul 5 se află lacul albastru. Acest lac este unic în lume, motiv pentru care este vizitat de nenumărate persoane, în fiecare an, dat fiind faptul că acesta își schimbă culoarea în funcție de temperatura apei și poziția soarelui. Astfel încât, primăvara este albastru, vara devine verde închis smarald, iar toamna verde închis spre maro. Acest lucru este datorat faptului că formațiunea de apă a apărut după prăbușirea unei mine mineralele reziduale din pământ, acestea fiind cele care influențează procesul de schimbare a culorii. 

Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

4. Mocănița  

Pe locul 4 se află Mocănița. Aceasta este o atracție turistică perfectă, pentru persoanele care doresc să călătorească cu trenul ca-n basme. Este singurul tren cu aburi de calibru îngust funcțional în toată Europa. In drumul său, trenul trece prin păduri verzi, stânci abrupte și ape limpezi. Plimbarea durează cu până la 6-7 ore, în funcție de sezon. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

atractii turistice de top din maramures
Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

3. Baia Mare 

Pe locul 3 se află Baia Mare. Acesta a fost cel mai prosper oraș din perioada comunistă, fiind unul dintre orașele mai vechi care a fost renovat până în zilele noastre, însă cei care vizitează această atracție turistică, resimt încă urmele trecutului. Aici veți putea vedea clădiri, vestigii medievale, turnul Clopotniță al fostei biserici, dar și turnul măcelarilor sau al munițiilor, dar și localul monetăriei, teatrul municipal, Catedrala Adormirea Maicii Domnului sau planetariul. 

locuri de vizitat in maramures cu copii
Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

2. Satul Breb 

Pe locul 2 se află Satul Breb. Acesta este un loc emblematic, unde veți găsi case din lemn, o biserică din secolul al XVI-lea, fiind zona în care localnicii fac și acum nenumărate activități tradiționale la care orice vizitator poate lua parte, mai exact, puteți lucra terenul sau culege legume din grădină și nu numai. 

atractii turistice maramures
Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]

1. Vârful Pietrosul Rodnei 

Pe locul unu se află Vârful Pietrosul Rodnei. Acesta este locul în care cu siguranță trebuie să ajungi, fiind cel mai înalt vârf din Carpații Orientali, cu o altitudine de 2303 de metri. Drumeția poate dura cu până la 4 ore, cu o dificultate medie, însă cu toate acestea, nu veți regreta priveliștea din vârf, fiind una de neprețuit. 

locuri de vizitat maramures
Atracții turistice de top din Maramureș[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

5 destinații de vis în care să te relaxezi toamna aceasta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies