4 destinații din Europa pe care nu te-ai gândit să le vizitezi (dar chiar ar trebui)

locuri de vizitat europa
Locuri de vizitat în Europa

Fie că vorbim de un citybreak, o vacanță mai lungă sau chiar un tur al Europei, acest continent dispune de o mulțime de orașe splendide, ce au atât istorie, cât și peisaje care îți taie respirația.

Atunci când ne gândim la o escapadă în Europa, ne vin în minte orașe precum Roma, Paris, Barcelona sau Londra. Descoperă în rândurile de mai jos orașe pe care nu te-ai gândit să le vizitezi, însă ar trebui deoarece vei rămâne fascinat și plăcut surprins de frumusețea locurilor!

Destinații din Europa pe care nu te-ai gândit să le vizitezi

De cele mai multe ori, capitalele țărilor sunt foarte aglomerate, indiferent de anotimp.

Iată câteva locații de vis, unde vei avea parte de o vacanță de neuitat:

Florența

Citește și: 8 personalități emblematice și parfumurile lor. Cu acest miros te vei simți ca o regină!

destinatii de vacanta europa
Destinații de vacanță în Europa[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top parfumuri femei 2023. Care sunt cele mai sexy parfumuri pentru purtătoarele sexului frumos!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Italia este una din țările preferate ale multor oameni, datorită istoriei, artei, dar și a industriei culinare. Totuși, orașe ca Roma, Veneția și Milano sunt printre primele opțiuni atunci când se planifică o escapadă în această țară. Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe italiene, fiind vechea capitală a Toscanei. Este un loc pitoresc, unde se reunesc peste 25% din operele patrimoniului artistic italian. Acest loc plin de istorie și artă te va cuceri din prima.

Câteva locuri de vizitat în Florența: Domul, Palatul Medici, Galeria Uffizi, Grădinile Boboli și bineînțeles Galeria Academiei, locul unde vei vedea una dintre cele mai faimoase statui din lumea, David a lui Michelangelo.

 

Kotor

orase de vizitat in europa
Orașe de vizitat în Europa[Sursa foto: Freepik]

Muntenegru este o țară a cărui relief te va surprinde plăcut și unde îți poți organiza o vacanță de vară minunată.

Kotor este una din destinațiile cele mai frumoase din Muntenegru, situat într-un golf pe coasta Mării Adriatice. Aici te poți plimba pe străduțele medievale, dar și admira portul. Arhitectura din centrul vechi te va face să simți că ai călătorit în trecut. Catedrala Sveti Tripun este una dintre cele mai vechi clădiri din Kotor, încă din secolul al XII-lea. În timp ce urci spre Castelul San Giovanni, te poți bucura de cea mai frumoasa priveliște asupra orașului, de la înălțime.

Budapesta

top destinatii de vacanta europa
Top destinații de vacanță în Europa [Sursa foto: Freepik]

La doar câteva ore de ieșirea din România, se află Budapesta, un loc ce merită vizitat. Farmecul acestui oraș este cu siguranță Dunărea, ce străbate întreaga locație. Capitala Ungariei reprezintă o locație plină de istorie, cu atracții turistice importante, dar și cu experiențe de neuitat. Cea mai importantă atracție turistică este Palatul Parlamentului, ce se află așezat pe malul fluviului și este o capodoperă arhitecturală.

De asemenea, este imposibil să vizitezi acest oraș și să nu faci o plimbare pe podurile Budapestei, deoarece acest oraș mai este și numit Capitala celor 9 poduri. Alte atracții turistice pe care trebuie să le viziezi sunt: Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Ștefan, Băile Termale și Piața Eroilor

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Amsterdam

destinatii europa
Destinații Europa[Sursa foto: Freepik]

Capitala Olandei este un oraș plin de viață, unde istoria și divertismentul se împletesc extrem de bine. Aici te poți bucura de plimbări pe străzi fabuloase, muzee și teatre dar și locuri unde să te distrezi. Casa Annei Frank este una din cele mai cunoscute atracții turistice din Amsterdam și este o expoziție vânată de iubitorii de istorie. Cartierul Jordaan este una din cele mai frumoase zone ale acestui oraș. Mai mult, nu poți rata minivacanța în Amsterdam, fără să faci o plimbare cu bicicleta!

Cum să-ți organizezi eficient o minivacanță în Europa

Dacă vrei să organizezi o minivacanță în Europa și să nu te coste foarte mult, există câteva trucuri de care este important să ții cont. În primul rând, este necesar să fii flexibil, deoarece poți găsi bilete de avion mai ieftine în extrasezon, cum ar fi iarna. După ce ai achiziționat vacanța, este esențial să te informezi înainte de a ajunge acolo ce vrei să vizitezi, să știi de unde se cumpără biletele și alte informații organizaționale, pentru a nu pierde timpul acolo. De asemenea, alege să călătorești cu cât mai puține bagaje, deoarece nu ai nevoie de prea multe, pentru doar câteva zile.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce sunt sufletele pereche, cum se recunosc și ce misiune au pe Pământ

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies