3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei
3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

Vezi mai jos yoga beneficii, dar și tipuri de yoga și când este contraindicat să faci aceste exerciții.

Deși de mii de ani se vorbește despre cât de benefică este yoga pentru organism, în România sunt puține femei care o practică.

Yoga provine din limba sanscrită, unde „yuji” înseamna uniune, fiind este o practică antică și care aduce împreună mintea și corpul. Exercițiile de meditație și de respirație, precum și pozițiile corpului special concepute pentru a încuraja relaxarea și pentru a reduce stresul se învață în timp, așa că este nevoie de puțină voință și de puțin timp liber pentru a le exersa.


Ce trebuie să știi înainte să începi exercițiile de yoga


Atunci când începi exercițiile de yoga, trebuie să știi faptul că yoga este una dintre cele mai eficiente metode de a reduce nivelul de stres și de a încuraja relaxarea. Pentru că multe persoane se confruntă cu stres la locul de muncă și acasă, yoga poate fi practicată de persoane de toate vârstele.

Mai multe studii știinșifice au demonstrat faptul că yoga reduce nivelul de cortizol, principalul hormon al stresului. În plus, persoanele care practică acest tip de exerciții au un nivel mult mai scăzut de stres, anxietate, oboseală, dar și depresie.

Yoga beneficii
Yoga beneficii pentru corp si minte[Sursa foto: PixaBay]

Deși sunt multe beneficii ale acestor exerciții, trebuie să știi faptul că trebuie să respecți cu strictețe instrucțiunile pentru a efectua corect exercițiile, pentru a evita în acest mod accidentarea.

Citeste si: Cum îți păstrezi motivația să faci sport! 

Astfel, este nevoie de exerciții de încălzire înainte de fiecare ședință.


Beneficiile exercițiilor de yoga pentru femei

Yoga ameliorează stările de anxietate cu care se confruntă multe femei. Fie că este vorba despre o traumă, de tulburări de stres post-traumatic sau de depresie, multe femei încep să se simtă mai bine după doar câteva ședințe.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

   Yoga reduce inflamațiile din corp și îmbunătățește sănătatea inimii

Extrem de multe femei se confruntă cu inflamații ale corpului, așa că yoga este un remediu simplu și la îndemână. Inflamația cronică poate contribui la dezvoltatea bolilor de inimă, a diabetului și a cancerului, așa că specialiștii recomandă yoga de la cele mai fragede vârste.

Tipuri de yoga
Cate tipuri de yoga poti practica[Sursa foto: PixaBay]

Yoga îmbunătățește calitatea vieții

Milioanele de persoane care o practică zi de zi se simt mai bine atunci când practică yoga, se odihnesc mai bine și au o stare de spirit mai bună. În plus, datorită exercițiilor de yoga, multe persoane sunt mai atente la locul de muncă, în relația cu membrii familiei și au o stare de spirit ai bună.

Citeste si: 5 metode inedite prin care te poți relaxa acasă

 

Beneficii yoga pentru femei
Beneficii yoga pentru femei, de ce bine este sa practici[Sursa foto: PixaBay]


Yoga îmbunătățește respirația

Pentru că yoga nu se bazează doar pe exerciții fizice, ci și pe exerciții de respirație. Respiră calm în timpul exercițiilor. Respirația arată cât de calmă și de concentrat este mintea în timpul exercițiilor de yoga, iar dacă se realizează corect, atunci tensiunea dispare.

O respirație ascuțită este un indicator al incapacității de relaxare în momentele stresante.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Yoga beneficii si contraindicatii
Cand nu este bine sa faci yoga[Sursa foto: PixaBay]


H2: Tipuri de yoga pe care merita sa le încerci

 

Hatha yoga este tipul de yoga prin care mintea și corpul se relaxează simultan

Vinyasa și Ashtanga este un alt tip de yoga care combină pozițiile de yoga cu tehnici de respirație asciate.

Power yoga este un tip de yoga intens și ritmat, care pune accent pe mișcare.

Bikram yoga se execută la o temperatură controlată, de 40 de grade Celsius.

Iyengar yoga pune în evidență alinierea perfectă a corpului, iar pentru acest lucru se pot folosi perne, curele ori scaune.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

7 exerciţii fizice ciudate care alungă definitiv plictiseala din sport

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies