3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie

Rețete avocado
Rețete avocado

Iată cum să îți începi ziua cu energie, pe care să o iei foarte ușor din alimentație. 3 idei de mic dejun cu avocado.

Cu toții ne dorim să începem ziua cu energie, care să ne ajute să rezolvăm anumite situații de la serviciu sau din viața personală, însă acest lucru poate fi îndeplinit doar dacă nu sărim peste una dintre cele mai importante  mese ale zilei, micul dejun. Pentru o energie de durată, nu trebuie să uiți de alimentație și să îți pregătești de fiecare dată mâncărurile preferate în combinații cât mai colorate, care să te facă de fiecare dată să nu te dezlipești farfurie.

Ce beneficii are avocado consumat la micul dejun 

Citește și: Bucurii culinare pentru o inimă sănătoasă după 50 de ani. Descoperă cele 10 alimente care devin salvatoare în meniul tău

Rețete avocado
Rețete avocado[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 sfaturi pentru o piele strălucitoare prin îngrijirea corectă a corpului și nutriție sănătoasă

Nu toate mâncărurile sunt potrivite pentru un mic dejun plin de energie, așa că trebuie să alegi combinații cât mai sănătoase care să te ajute în acest sens.

Cu siguranță te-ai gândit măcar o dată la ce anume îți dorești să mănânci în următoarea dimineață, asta pentru că ai rămas fără idei și parcă nu-ți mai place nimic. În momentul în care pui mâna pe telefon și accesezi rețelele de socializare, vezi în toate părțile filmulețe cu un mic dejun care arată ca scos din revistă și care ți se pare foarte complicat de făcut. Avocado a devenit piesa de rezistență pentru multe persoane, deoarece poate fi combinat și cu alte alimente, iar acesta poate fi mâncat în mai multe variante.
Ți-a făcut și ție măcar o singură dată cu ochiul, așa este? Nu ai avut curajul să-l mănânci sau nu ai reușit să descoperi modalitatea preferată de consum. Până la câteva idei de mic dejun sănătos în care se încorporați avocado, trebuie să știți ce beneficii are acesta asupra corpului vostru. Avocado este încărcat cu o doză de grăsimi sănătoase, care fac masa de dimineață mult mai sățioasă, astfel că nu te vei confrunta cu problema senzației de foame peste două ore după ce ai luat micul dejun.
În cazul în care nu știai, avocado are în compoziție 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esențiale pentru întreaga funcționare a corpului tău. Tot avocado conține 35% mai mult potasiu decât o banană, iar acest mineral este extrem de important pentru buna funcționare a aparatului cardiovascular. Avocatul este bogat și în fibre, astfel că joacă un rol esențial în sănătatea sistemului digestiv. Să nu mai spunem că este bogat în nutrienți, te ajută la funcționarea optimă a sistemului imunitar și nervos, iar persoanele care suferă de diabet îl pot folosi, deoarece conține grăsimi sănătoase.

Cea mai gustoasa rețetă de mic dejun cu avocado

Rețete avocado
Rețete avocado[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Dacă avocado te-a convins cu beneficiile sale asupra corpului tău, acum este momentul să faci și tu cele mai frumoase postări pe rețelele de socializare în care să decorezi farfuria în culoari, dar, totodată, să dai organismul aportul de proteine și vitamine.

Vei vedea că nimic nu este complicat, iar diminețile tale vor deveni partea preferată din zi. Acesta poate fi introdus și în mâncăruri mai complicate, însă vorbim doar de cele pe care le poți face foarte rapid dimineața.

Toast cu avocado și ou poșat. Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • două felii de pâine proaspătă
  • avocado
  • două linguri de oțet
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline extravirgin.

Prepară mai întâi

oul fiert, pune apă la fiert într-un vas încăpător și adaugă două linguri de oțet, care va împiedica albușul să se separe de galben uși. Când apa ajunge la punctul de fierbere, poți sparge cele două ouă și le dai drumul în apă, apoi le lăsați la fiert pentru patru minute. Într-un bol zdrobiți miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe, peste care adăugați sare și puțină zeamă de lămâie. Întindeți un strat generos de pastă de avocado, iar deasupra adăugați oul poșat. Nimic mai simplu până aici.

Toast cu avocado și diferite toppinguri.   Ai nevoie de:

  • două felii de paine proaspătă
  • avocado
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • roșii cherry
  • spanac
  • ridichi
  • somon

Prăjiți feliile de pâine, zdrobiți miezul de avocado într-un bol cu ajutorul unei furculițe, peste care adăugați sare și zeamă de lămâie și continuați să amestecați. Întindeți un strat generos în compoziția cu avocado pe fiecare felie de pâine și adăugați unul din toppingurile de mai sus, în funcție de preferințele voastre, astfel veți obține un preparat delicios și sățios.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Omletă cu avocado

Persoanele care preferă omleta, atunci trebuie să știe că pot introduce avocado în această mâncare a dimineții. Aveți nevoie de:

  • patru ouă
  • brânză de capră sfărâmicioasă
  • un avocado de mărime medie bine copt
  • roșii
  • o lingură de ulei de măsline
  • busuioc
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat.

După ce ați bătut bine ouăle, adăugați brânza de capră și continuați să amestecați. Tăiați miezul de avocado și roșiile cubulețe și adaugați-le în compoziție. Condimentează după gust cu sare și piper, apoi turnați toată compoziția omletei într-o tigaie încinsă și acoperiți cu un capac până se gătește. Când preparatul este gata, puneți omleta pe farfurie și decorați cu câteva frunze de busuioc sau spanac, în funcție de preferințe. Toate aceste rețete sunt foarte rapid de realizat și pline în proteinele de care ai nevoie pentru a începe o dimineață ca la carte. Persoanele care doresc să-și schimbe stilul de viață și să mănânce mult mai sănătos, pot începe chiar cu acest pas. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Rețete avocado
Rețete avocado[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies