Masa de seară reprezintă o adevărată provocare pentru anumite persoane. Însă știați că există nenumărate mâncăruri ușoare pe care le puteți consuma fără grijă?
Aflați din rândurile următoare când este cel mai bine să servim ultima masă a zilei, dar și când nu este bine să o facem. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva rețete de mâncăruri absolut ușoare, pe care le puteți consuma în timpul mesei de seară.
Când e bine să ai ultima masă a zilei
Pentru că în timpul serii, obișnuim să fim mai puțin activi, se recomandă de către nutriţionişti, ca ultima masă a zilei să aibă loc în jurul orei 19.00. În momentul în care cina este luată mai târziu de această oră, ca mai apoi să fie urmată de odihna nocturnă, aceasta va crește riscul de îngrăşare. Prin urmare, ar trebui ca de la cină, până la somnul de noapte, să treacă cel puțin 2-3 ore.
Mâncăruri ușoare de seară pe care să le încerci
Vinete la grill cu ardei și salată de roșii- o porție are 205 kcal
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 1 kg de vinete, un sfert de cană de ulei de măsline extravirgin și încă 3 linguri de ulei separate, o lingură de ardei gras roșu (tocat), o lingură de coriandru, un sfert de cană de mentă proaspătă (tocată fin), 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de oțet de vin roșu, 3 ardei iuți mici (tocați fin), o cană și jumătate de roșii cherry (înjumătățite), un sfert de cană de iaurt grecesc și 2 linguri de lapte.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia vinetele pe lung, în felii cu grosimea de 3-5 cm. Apoi le veți unge cu uleiul de măsline, iar deasupra vinetelor veți presăra bucățile de ardei gras, coriandru și sare. Le veți pune pe grill-ul pe care l-ați preîncălzit. Acestea se vor găti timp de 10-15 minute, până în momentul în care se vor fragezi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În acest timp, puteți amesteca într-un bol ardeii iuți, menta, sucul de lămâie, oțetul, jumătate de linguriță de sare, cele 3 linguri de ulei de măsline și roșiile. Întreg conținutul se va amesteca, timp în care în alt bol veți amesteca laptele cu iaurtul.
Rețeta de vinete la grill cu ardei și salată de roșii este gata și se pot servi pe deasupra cu amestecul de iaurt și cu alte frunze verzi.
Citeste si: Ce se mănâncă de Rusalii. Care sunt tradițiile culinare
Conopidă la cuptor cu ardei gras și salsa de măsline - o porție are 277 kcal
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : o conopidă, 2 linguri de ulei de măsline, un ardei roșu gras (fript la grătar), o jumătate de linguriță de paprika afumată, 4 măsline negre (fără sâmburi), o mână de pătrunjel, o linguriță de capere, o jumătate de lingură de oțet de vin roșu și 2 linguri de fulgi de migdale.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia partea mai mare a conopidei, în felii cu o grosime de aproximativ 3 centimetri. Aceste felii le veți unge cu jumătatea de ulei de măsline, peste care veți presăra paprika. Feliile de conopidă se vor așeza într-o tavă, în care ați pus hârtie de copt. Le veți lăsa la cuptor, timp de aproximativ 15-20 de minute, la o temperatură de 200-220 grade Celsius, până în momentul în care vor deveni mai fragede.
În acest timp, veți toca ardeiul gras, măslinele, caperele și pătrunjelul, pe care le veți amesteca într-un castron uleiul rămas, oțetul, sarea și piperul (după gust).
Rețeta de conopidă la cuptor cu ardei gras și salsa de măsline este gata și se poate servi deasupra cu câțiva fulgi de migdale.
Citeste si: Cu ce se mănâncă ANANASUL. "Este "alimentul minune" în curele de slăbire care ajută la arderea grăsimilor"
Pește cu capere și păstăi de mazăre dulce - o porție are 260 kcal
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 4 bucăți de file halibut sau cod, 3 linguri de unt (topit), 500 g de păstăi de mazăre dulce, 3 linguri de capere (tocate), o lămâie (tăiată în felii subțiri), busuioc și sare.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca untul, caperele și sarea. Apoi veți împrăștia păstăile pe 4 bucăți diferite de foi de aluminiu, peste care veți presăra sare și câteva felii de lămâie. Apoi peste acestea veți așeza câte o bucată de file și din amestecul de unt cu capere. Cele 4 porții se vor împacheta strâns și se vor găti la grill cu capac, timp de aproximativ 12 minute.
Rețeta de pește cu capere și păstăi de mazăre dulce și se poate servi cu puțin busuioc presărat.