3 meniuri de Crăciun pentru toate gusturile

3 meniuri de Crăciun pentru toate gusturile
3 meniuri de Crăciun pentru toate gusturile

Meniul de Crăciun diferă în funcție de gusturile fiecăruia. Iată 3 idei de meniuri festive, din care puteți să vă alegeți exact ce vă place.

Masa de Crăciun trebuie să fie cât mai îmbelșugată, dar fiecare familie are propriile preferințe culinare. Chiar dacă noi, românii, suntem obișnuiți cu preparatele tradiționale, asta nu înseamnă că în meniul de Crăciun nu-și pot face loc și câteva mâncăruri mai sofisticate, importate de afară. 

Variante pentru meniul de Crăciun

Încă de când eram mici, am fost obșinuiți ca pe masa de Crăciun să apară toba, cârnații, șoriciul, salata de Boeuf, friptura de porc, sarmalele și bineînțeles, cozonacii.

Anii au trecut însă, vremurile s-au schimbat și odată cu ele, și preferințele culinare. 

Asta nu înseamnă că cine preferă în continuare meniul tradițional românesc greșește. Sunt însă și persoane care nu tolerează foarte bine atâtea grăsimi, așa că trebuie să diversificăm masa de Crăciun

Noi vă propunem 3 idei de meniuri, din care veți găsi, cu siguranță, ce să alegeți, pentru a satisface toate gusturile. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

1. Meniul tradițional românesc: aperitive, salată de boeuf, piftie, sarmale, friptură de porc, cozonaci, fursecuri, prăjituri de casă.

2. Meniu improvizat de Crăciun: aperitive sofisticate, cu somon, icre negre și avocado, fripturi la cuptor cu diverse sosuri, Panettone, prăjituri rafinate, exact ca la cofetărie, torturi festive, ornate ca de sărbătoare.

3. Meniu light de Crăciun: aperitive cu puține calorii, friptură de curcan, piftie de curcan, sarmale de curcan sau de pui, dulciuri fără zahăr. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ce alegem pentru Masa de Crăciun

Dacă optați pentru meniul clasic de Crăciun, atunci cu siguranță știți ce aveți de gătit. Iată ce conține masa de sărbători la români:

  • tobă de casă, lebăr, șorici, ouă umplute salată de Bouef, rulouri cu șuncă, umplute cu cremă de brânză și ceapă verde, chifteluțe
  • piftie de porc
  • sarmale de porc, cu mămăliguță
  • friptură de porc, cârnați de porc
  • cozonaci, cu nucă, rahat și cacao, Albă ca Zăpada, nuci umplute cu cacao, plăcintă cu mere, prăjitură Albinița, cornulețe fragede cu rahat, fursecuri cu gem, fursecuri cu nucă.

În cazul în care vreți să puneți pe masa de Crăciun preparate mai sofisticate, aveți de unde alege:

  • vafe cu avocado și cașcaval, brânzeturi cu fructe, grisine învelite în prosciutto, pateu de rață, ruladă de spanac cu brânză, ficăței în bacon, pâine integrală cu cremă de avocado și ouă de prepeliță, biscuiți sărați cu cremă de brânză și somon afumat 
  • piept de rață cu portocale, mușchi de vită cu vin
  • Panettone, cozonac Beigli, Tiramisu, bezele cu migdale, prăjitură Bounty, chec de Crăciun (guguluf), tartă cu mere și migdale, tort cu mousse de ciocolată, caramel, oreo, nuci și glazură oglindă, tort cu jeleu de căpșuni sau zmeură și cremă de iaurt cu mascarpone.

Sunt și persoane care nu vor să acumuleze kilograme în perioada sărbătorilor de iarnă. Iată ce puteți include în meniul de Crăciun, în acest caz:

  • cocktail de creveți cu sos picant, smochine umplute cu brânză de capră, brioșe cu brânză și spanac, cremă de brânză cu boia și chimen 
  • piept de curcan la cuptor, mușchiuleț de porc la cuptor, somon la cuptor
  • bomboane Raffaelo, fursecuri în formă de steluțe, cu scorțișoară și albușuri, fără făină, prăjitură cu morcov, fără zahăr, tartă cu lime, fursecuri cu ovăz și banane.


Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies