3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2

3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2
3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune remedii pentru porii dilatați.

Fiecare dintre noi își dorește să aibă un ten perfect, lipsit de imperfecțiuni și să capete de-a lungul timpului acel ten de porțelan, care este adesea prezentat în revistele de frumusețe. Cu toate acestea, de multe ori întregul proces către perfecțiune poate deveni o misiune imposibilă, mai ales că, tenul nostru este predispus la diferite afecțiuni.

Pe lângă acnee și punct negre, la acestea fiind foarte multe persoane predispuse, ne putem confrunta și cu porii dilatați, care de asemenea reprezintă o problemă des întâlnită în rândul doamnelor și domnișoarelor.

Aspectul de pori dilatați nu este deloc plăcut, mai ales că pielea noastră capătă un aspect de coajă de portocală, devine mult mai grasă și este predispusă la alte afecțiuni ca cele amintite mai sus.

Astfel, aspectul de pori dilatați este adesea întâlnit la persoanele cu tenul gras, excesul de sebum favorizând apariția lor, și se regăsesc cu precădere în zona nasului, a frunții și a bărbiei.

Pe lângă aspectul inestetic pe care aceștia îl oferă, trebuie să rezolvăm această problemă care favorizează alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și punctele negre.

Descoperă din rândurile următoare câteva remedii naturale care să te ajute în procesul de tratare al porilor dilatați și află cum să eviți apariția lor pentru a avea un ten sănătos și lipsit de imperfecțiuni.

Remedii naturale pentru pori dilatați

Citește și: 4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2
3 remedii naturale pentru pori dilatați[Sursa foto: freepik]

Scrub din miere și cafea

Exfolierea pielii este un proces extrem de important în procesul de tratare al porilor dilatați deoarece îi curăță și îi face să își reducă volumul. Poți să faci acest proces cu ajutorul unui scrub din miere și cafea, care are efect exfoliant asupra pielii. Amestecă o lingură de zahăr cu una de cafea, amestecă bine și apoi masează-ți ușor pielea cu acest scrub timp de 30 de secunde. Clătește fața cu apă rece și repetă tratamentul la 2-3 zile.

Mască din tărâțe de ovăz și banană

3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2
Remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2[Sursa foto: freepik]

Masca din tărâțe de ovăz și banană este foarte eficientă împotriva porilor dilatați deoarece contribuie la eliberarea porilor blocați și îndepărtează excesul de sebum, dar și impuritățile care vor provoca inflamarea porilor. Folosește o banană bine coaptă pe care să o amesteci cu o lingură de tărâțe de ovăz.

Masează pe ten pasta obținută, las-o să acționeze timp de 15-20 de minute și clătește din abundență.

Tratament natural cu oțet de mere

Oțetul de mereu este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie, însă nu multă lume știe că acesta poate fi folosit și în tratamentele de frumusețe. Datorită compoziției sale, oțetul de mere are efect antibacterian și reechilibrează pH-ul pielii, reducând dimensiunile porilor.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci părți egale de oțet de mere și apă, iar apoi să înmoi o dischetă demachiantă în amestecul respectiv și să masezi cu grijă zonele cu probleme.

Lasă oțetul să acționeze în jur de 4-5 minute, apoi clătește fața cu apă rece. Pentru rezultate de durată, folosește acest remediu în fiecare seară, după demachiere.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să eviți dilatarea porilor

Citește și: Cum putem avea o piele sănătoasă și hidratată

3 remedii naturale pentru pori dilatați. Trebuie să încerci numărul 2
Cum să eviți dilatarea porilor[Sursa foto: freepik]

Primul pas în evitarea apariției porilor dilatați este construirea unei rutine corecte de îngrijire a tenului, bazată pe nevoile acestuia. Astfel, trebuie să te asiguri că tenul tău este curat și hidratat și că îi asiguri elementele nutritive.

De asemenea, una dintre principalele cauze ale apariției porilor dilatați este cantitatea scăzută de colagen și elastină, care se petrece odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, pentru a evita dilatarea porilor, trebuie să compensezi acest lucru prin tratamente dermato-cosmetice.

Totodată, expunerea la razele ultraviolete descompune colagenul și elastina, ceea ce reduce fermitatea pielii, permițând porilor să crească. De aceea, este important să folosești zilnic cremă cu factor de protecție.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfaturi simple de frumusețe care te vor ajuta să economisești timp și bani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies