Cum putem avea o piele sănătoasă și hidratată

cum putem avea o piele hidratata si sanatoasa
Cum putem avea o piele hidratată și sănătoasă

În special în sezonul rece, pielea noastră are nevoie să fie hidratată, din cauza factorilor externi, care îi cauzează deshidratare. Pentru un ten luminos și sănătos, este nevoie de o atenție sportiă asupra rutinei de îngrijire.

Aflați din rândurile următoare, de la specialistul Diana Baicu, care sunt pașii pentru a realiza o rutină de îngrijire corectă, dar și de ce produse aveți nevoie. În plus, descoperiți și mici trucuri de care puteți ține cont, dacă vă doriți un aspect strălucitor al tenului.

Ce este sandwich-ul de hidratare

sanatatea pielii
Sfaturi pentru sănătatea pielii[Sursa foto: unsplash]

Citește și: De ce se separă fondul de ten pe nasul tău. Cum remediem acest lucru? ”Îl pulverizați direct pe burete, nu pe piele, și apoi ștampilați foarte ușor.”

Așa cum corpul nostru are nevoie de hidratare, tenul trebuie să beneficieze de același factor. În lumea îngrijirii pielii există o mulțime de rutine cu scopul hidratării, însă în ultima vreme a devenit populară tehnica aplicării mai multor produse pe bază de acid hialuronic.

„Este o tehnic ă nouă, care constă în aplicarea de straturi succesive. Trebuie să aplicăm produsele potrivite, dar în ordinea potrivită.

Rezultatul este un ten strălucitor, hidtratat, dar mai ales foarte sănătos. Este o tehnică foarte potrivită după ce ne-am expus la soare.”, a explicat specialistul.

Care sunt pașii rutinei de hidratare

rutina de ingrijire a tenului
De ce produse ai nevoie pentru îngrijirea tenului tău[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să-ți faci masca cu ulei de ricin pentru creșterea părului

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru această rutină, ordinea în care aplicăm produsele joacă un rol foarte important. Specialistul a precizat că este esențială folosirea fiolei cu acid hialuronic, care are beneficii numeroase pentru piele. Fiolele sunt dozate în așa fel încât să folosim toată cantitatea unei fiole, pentru o singură utilizare. Specialistul a menționat că produsul  nu trebuie să fie aplicat doar pe față, ci și pe  gât și decolteu. De asemenea, o singură fiola este suficientă, dacă nu avem probleme severe cu deshidratarea de la nivelul pielii.

„Prima dată aplicăm pe piele un produs sau un spray, cu structură apoasă, sau pur și simplu pe o dischetă demachiantă, aplicăm o loțiune tonică, câteva picături și apoi tapotăm fața. Asta se face deja pe tenul curat. Stratul următor trebuie să fie tot o soluție apoasă și aplicăm o folie, de preferat. Aplicăm întotdeauna o fiolă cu acid hialuronic, să pătrundă cât mai mult în piele, dar să și rămână la nivelul pielii.”

, a declarat specialistul.

 Crema hidratantă și SPF-ul, esențiale pentru un ten sănătos

hidratarea tenului acasa
Care sunt pașii pentru hidratarea tenului[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Odată cu sezonul rece, pielea noastră devine mai sensibilă. De aceea, este nevoie de o atenție suplimentară, în cazul în care ne dorim ca tenul nostru să nu devină uscat, rigid și lipsit de luminozitate.

„După care, aplicăm un serum cu acid hialuronic. Masăm foarte bine, așteptăm câteva secunde între straturi, venim din nou și fie aplicăm discheta cu loțiunea tonică, tapotăm, sau spray. Un minut este suficient între straturi. Uleiul ne ajută să sigilăm hidratarea pe care tocmai am realizat-o în interiorul pielii. Dacă avem tenul gras, în locul uleiului putem să folosim o altă cremă, cu textură ușoară.”, a precizat Diana Baicu.

Ultimul pas constă în aplicarea cremei hidratante. Specialistul în sănătatea pielii a explicat că este necesar ca această cremă să conțină vitamine, precum vitaminele B5, E, F. Crema cu factor ne protecție trebuie folosită pe tot timpul anului, pentru a diminua șansele de apariție a petelor depigmentate.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

„Dacă în cazul tuturor celorlalte produse am masat bine, atunci când aplicăm SPF-ul, acesta trebuie să rămână la suprafață, să formeze o peliculă. Așteptăm un minut și deja avem tennul hidratat. Dacă este seară, vă recomand să sigilăm tot ce am aplicat, cu ajutorul unei măști de hidratare.”, a mărturisit specialistul.

Cum ne hidratăm buzele

hidratare buze
Cum ne hidratăm buzele[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum îngrijim corect tenul uscat. „Îl recunoaștem prin câteva semne și simptome”

Buzele au cel mai adesea de suferit atunci când vremea de afară se răcește. Buzele uscate au un aspect inestetic, mai atunci când folosim ruj. Pentru hidratarea și acestei zone, este nevoie să tapotăm buzele cu o dischetă îmbibată în loțiune tonică. De asemenea, crema de față pe care o avem, poate fi un aliat eficient și în acest caz. La final, aplicarea unui balsam de buze este obligatorie, de mai multe ori pe zi.

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cele mai bune alimente pe care să le consumi dimineața

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies