Cum să-ți faci masca cu ulei de ricin pentru creșterea părului

masca cu ulei de ricin pentru cresterea parului
Mască cu ulei de ricin pentru creșterea părului

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite tipuri de ulei, atunci când vine vorba de înfrumusețare. Acest produs are o mulțime de calități, având multe proprietăți. Principalul factor al acestui ulei este acidul ricinoleic, care accelerează circulația sângelui, accelerând creșterea părului.

Pe lângă produsele cosmetice care conțin ulei de ricin, ce se găsesc în comerț, o variantă convenabilă este crearea măștilor acasă.

Cum să-ți faci, la tine acasă, o mască cu ulei de ricin pentru creșterea părului

ulei de ricin beneficii
Beneficiile uleiului de ricin[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Detoxifierea cu zeolit- ce e bine să afli

Atunci când vine vorba de păr sau ten, femeile apelează foarte des la măștile făcute acasă, din produse naturale.

O astfel de abordare este utilă din punct de vedere financiar, deoarece costă foarte puțin, dar are și beneficii pentru înfrumusețare. În cazul persoanelor cu părul subțire, care își doresc un aspect mai sănătos al părului, dar și mai bogat, pot apela la diverse trucuri, cu ajutorul uleiul de ricin. Pentru această mască, aveți nevoie doar de două tipuri de ulei: de ricin și de cocos. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați cele două ingrediente.
Ulterior, aplicați amestecul pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de 30-40 de minute. La final, spălați părul foarte bine, cu șamponul potrivit tipului de fir de păr.

Ce beneficii iți oferă masca cu ulei de ricin pentru par

adevarul despre ulei de ricin
Ce părere au specialiștii despre uleiul de ricin[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Colagenul și beneficiile lui asupra organismului. „Puterea de regenerare a pielii scade”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Masca de ulei de ricin, folosită cel puțin o dată pe săptămână, poate avea beneficii incredibile. Acest ulei combate căderea părului și ajută firul de păr să se regenereze. De asemenea, firele de păr despicate sunt inamicul unui păr sănătos și luminos. Astfel, uleiul de ricin poate fi aliatul perfect pentru un păr lipsit de vitalitate și strălucire.

Ce părere au specialiștii despre uleiul de ricin

trucuri ulei de ricin
Cum se poate folosi uleiul de ricin[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Atunci când vine vorba de diverse trucuri cu ingrediente, părerile sunt împărțite, în ceea ce privește eficiența. Hairstylistul Sorin Stratulat este de părere că uleiul de ricin este la fel de eficient ca alte tipuri de ulei, dar și că părul are nevoie de mai multe aspecte pentru a fi sănătos și frumos.

„Din experiența mea de până acum, care este de vreo 18 ani, vă spun că uleiul de ricin este la fel de bun ca oricare ulei pe care îl folosiți. Nu mi se pare mai fantastic decât cel de cocos, avocado, sau altele. Nu spun că nu este bun, are vitamine, anti-oxidanți.”, a declarat specialistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, hairstylistul a mărturisit că fără un stil de viață sănătos, părul este imposibil să fie lucios și să aibă un aspect frumos. Așadar, pentru ca exteriorul unei persoane să radieze, este nevoie de mare atenție pe interiorul organismului.

„Dacă vreți un păr sănătos, vă recomand să vă îngrijiți mai mult și de ceea ce este pe interior, cât dormim, ce mâncăm, ce avem la nivel de emoție, contează extrem de mult dacă vrem să fim frumoși și să avem piele și păr așa cum ne dorim.”

, a precizat hairsylistul.

Uleiul de ricin nu este folosit doar pe păr, ci și pe sprâncene, pentru a acoperi golurile din această zonă. Multe femei au observat diferența, după ce au folosit acest ingredient în mod constant. Sorin Stratulat a explicat că nu doar uleiul a făcut posibilă creșterea firului de păr, ci și procesul de masare.

„Știu că uleiul de ricin se folosește și pentru sprâncene, ca să le masezi. Faptul că masați zilnic sprâncenele, vă face sprâncenele să crească mai bine, pentru că irigați foarte bine zona, nu uleiul în sine. Aduce niște elemente în plus, este emolient, nu spun că este inutil, dar nu este vorba doar despre uleiul de ricin în sine. La fel și la nivelul capului, ce ar putea să facă așa minunat, cât să îți crească părul într-un mod fantastic?”

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Obezitatea infantilă. Semnalele de alarmă pentru părinți. „Statisticile sunt îngrijorătoare”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies