Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă
Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Află din rândurile următoare cum poți scăpa de cearcăne, atât cu ajutorul produselor naturiste, cât și prin intermediul unor trucuri de machiaj.

Cearcănele reprezintă pungile de sub ochi și apar din diferite motive, fie că vorbim despre cauze genetice, sau un stil de viață dezechilibrat. Cert este că acestea constituie o problemă principală în aspectul frumos și tânăr al tenului.

Cum să scapi ușor de cearcăne cu produse pe care le găsești la tine acasă

Citește și: Ce trucuri poți folosi pentru a acoperi cearcănele. ,,Pot apărea din cauza lipsei somnului”

Cum să scapi de cearcăne

Există anumite ingrediente naturale pe care le poți aplica pe zona ochilor, iar astfel vei reduce apariția cearcănelor.

Feliile de castravete

Trucul feliilor de castravete este cunoscut de multe doamne și domnișoare care își simt ochii umflați. Astfel, feliile de castravete sunt adesea incluse în ritualurile de relaxare, alături de măștile pentru față.

Pe lângă faptul că aplicarea feliilor de castravete pe suprafața ochilor este o tehnică relaxantă, aceasta reduce și aspectul umflat al ochilor, fiind utilă pentru umflăturile din jurul ochilor și al cearcănelor. De asemenea, atunci când ochii devin uscați, castraveții pot oferi efectul de hidratare prin reducerea roșeții și inflamației.

Comprese cu apă rece

Compresele cu apă rece au același efect ca cel al feliilor de castravete.

Acestea ajută ochii umflați să își recapete aspectul natural și împiedică apariția cearcănelor. Totodată, oferă pielii o senzație de revigorare și relaxare. Aplică o compresi rece timp de aproximativ 10 minute, atât dimineața și seara și vei observa o diferență considerabilă în aspectul ochilor tăi.

Pliculețe de ceai verde

Ceaiul verde are antioxidanți care au proprietăți antiinflamatorii. Astfel, acestea ajută la calmarea capilarelor încordate și la reducerea cearcănelor.

Este recomandat ca ceaiul verde să se folosească pe post de comprese reci. Înmoaie două pliculețe de ceai în apă curată și lasă-le timp de 30 de minute. Apoi, aplică-le pe pleoape și lasă-le să acționeze timp de 10 minute. Repetă acest proces de două ori pe zi și clătește bine zona cu apă caldă după folosirea lor.

Alte trucuri pe care le poți folosi pentru a scăpa de cearcăne

Citește și: Mască cu zaț de cafea pentru cearcăne

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum să scapi de cearcăne

Cearcănele și în general, aspectul tânăr și revigorat al ochilor sunt în strânsă legătură cu stilul nostru de viață. Astfel, pentru a preveni apariția cearcănelor și a le diminua pe cele existente, este recomandat să adoptăm un stil de viață sănătos.

Este dovedit științific că cel mai bun remediul împotriva cearcănelor este odihna. Încearcă să dormi 8 ore pe zi și odihnește-te bine în fiecare noapte pentru a reduce aspectul de cearcăne de sub ochii.

Totodată, redu cantitatea de sare consumată, renunță la fumat și redu consumul de alcool.

Sarea are în compoziția sa foarte mult sodiu, care cauzează retenție de fluide, iar retenția de fluide duce la apariția cearcănelor.

Încearcă să reduci consumul de sare și să mănânci alimente sănătoase, bogate în vitamine, care să îți asigure energia de care ai nevoie.

Alcoolul este și el un facilitator al apariției cearcănelor pentru că deshidratează corpul, iar pielea deshidratată din jurul ochilor îi face să fie mai închiși la culoare și mai lăsați. De asemenea, alcoolul oferă aspectul de ochi obosiți și în principiu, facilitează apariția cearcănelor.

Fumatul la rândului lui, este un obicei nesănătos care are un impact agresiv asupra pielii. Substanțele toxice din țigări pot cauza iritații în jurul ochilor și provoacă cearcăne și riduri.

Trucuri de machiaj pentru a acoperi cearcănele

Citește și: Cum aplicăm corect anticearcănul. „Mergem pe teoria complementarității."

Cum să scapi de cearcăne

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În cadrul unei emisiuni, Laura Atănăsoaie, makeup artist și trainer, a oferit câteva sfaturi despre cum putem să acoperim cearcănele cu ajutorul câtorva trucuri de machiaj.

1. Hidratăm zona

Primul pas constă în aplicarea unei creme hidratante pentru zona ochilor pe care o întindem bine până intră în piele.

Este esențial ca zona de sub ochi să fie bine hidratată. Astfel, produsele de make-up vor arăta natural .”, spune specialistul în domeniu.

2. Aplicăm corectorul

În aplicarea corectorului, specialistul în domeniu ne recomandă să fim atenți la culoarea cearcănelor atunci când alegem nuanța corectorului.

Putem să avem cearcăne maronii sau vineții și în funcție de culoarea lor vom alege să corectăm din punct de vedere cromatic cearcănele. În cazul cearcănelor albăstrui sau vineții vom alege un subton somon.”, explică specialistul în domeniu.

3. Aplicăm anticearcănul

După ce am aplicat corectorul, putem să aplicăm un anticearcăn folosim o pensulă sau un burețel prin mișcări de tapotare.

Cu burețelul voi avea o acoperire mai mare, cu pensula o acoperire lejeră”, explică makeup artistul.

4. Aplicăm pudră translucidă

Ultimul pas constă în sigilarea produselor cu ajutorul unei pudre translucide.

Este important să fixăm produsele cu pudră translucidă, pentru a obține o rezistență mai bună și pentru a evita strângerea produsului .”, spune specialistul în domeniu.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Hidratarea tenului acneic. Ce soluții există și cum puteți ascunde imperfecțiunile pielii

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies