3 rețete sănătoase cu cartofi dulci. Cum îi poți prepara pentru o masă savuroasă

cartofi dulci

Cartofi dulci

Află din rândurile următoare cum poți prepara o masă savuroasă pe bază de cartofi dulci, dar și câteva rețete foarte simple și rapide!

Cartofii dulci nu doar că sunt gustoși, ci și extrem de sănătoși pentru organismul nostru. Indiferent că îți dorești să te menții, să slăbești sau pur și simplu vrei să te bucuri de beneficiile cartofilor dulci, îi poți introduce în alimentația ta de zi cu zi. Descoperă în rândurile de mai jos câteva rețete foarte gustoase pe bază de cartofi dulci, dar și care sunt beneficiile acestei legume!

Rețete sănătoase și gustoase cu cartofi dulci

Cartoful este cea mai folosită legumă în casele românilor. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane au înlocuit cartoful alb cu cel dulce, deoarece are un gust excepțional, dar este și mai puțin caloric. Aceștia pot fi pregătiți sub formă de piure, prăjiți sau la cuptor.

 Cum faci cartofi dulci la cuptor cu brânză

Citește și: 8 beneficii ale uleiului de arahide, tipuri și efecte secundare

retete cartofi dulci
Rețete cartofi dulci[Sursa foto: freepik]

Citește și: 14 beneficii pentru sănătate ale sucului de aloe vera

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Deși cu toții preferăm cartofii prăjiți, varianta de cartofi dulci la cuptor este la fel de gustoasă.

Pentru o garnitură excepțională, care merge foarte bine cu carne sau cu pește, poți pregăti cartofi la cuptor cu brânză. Tot ce trebuie să faci este să tai cartofii rondele, iar apoi să îi asezonezi cu ulei de măsline, sare, piper, praf de usturoi și oregano. După ce s-au rumenit, presară brânză de capră, deoarece gustul acestui sortiment merge foarte bine cu gustul dulce al cartofilor. În cazul în care ții post sau ești vegetarian, poți înlocui brânza de capră cu tofu, fiindcă va fi la fel de bun.

 Salată de cartofi dulci 

retete sanatoase
Rețete sănătoase[Sursa foto: freepik]

Cartofii dulci nu sunt potriviți doar pe post de garnitură, fiindcă pot fi combinați și în diverse mese principale. Spre exemplu, salta de cartofi dulci este excelentă pentru cină, sau pentru persoanele care își doresc să se bucure de o masă rapidă, sănătoasă și fără prea multe calorii. În primul rând, trebuie să fierbi cartofii dulci până devin moi.

Într-un bol, adaugă cartofii, baby spanac, rucola, roșii cherry, câteva boabe de rodie, ardei și puțină ceapă. În funcție de preferințe, poți adăuga și ton sau pui sau chiar câteva fâșii de somon. Gustul va fi unul excepțional și salata va fi sățioasă. Nu uita să o asezonezi cu ulei de măsline, oțet balsamic, iar pentru un plus de beneficii pentru sănătate, adaugă și câteva nuci sau semințe de dovleac.

Rețete cu cartofi dulci fierți 

beneficii cartofi dulci
Beneficii cartofi dulci [Sursa foto: freepik]

Cartofii dulci sunt gustoși chiar și fierți. În cazul în care vrei să îi pregătești așa, poți să îi gătești sub formă de piure. De asemenea, cartofii fierți sunt gustoși consumați simpli, dacă adaugi puțin ulei de măsline și condimentele preferate. Bucătarii aleg să prepare cartofi dulci cu unt și scorțișoară, fiindcă gusturile acestor ingrediente se mixează și rezultă un preparat extraordinar.

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Ce beneficii au cartofii dulci

Nu este de mirare că tot mai multe restaurante au în meniul lor cartoful dulce sau că tot mai multe gospodine folosesc această legumă în rețete, deaorece are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Aceștia au un conținut ridicat de antioxidanți și sunt bogați în nutrienți și vitamine, care pot contribui la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, cartofii dulci au indicele glicemic scăzut, putând fi consumați fără nicio grijă chiar și de persoanele care sunt nevoite să monitorizeze nivelul de zahăr din sânge. Mai mult, cartoful dulce nu are foarte multe calorii, fiind ideal de introdus în regimul alimentar al persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus, sau pur și simplu își doresc să își mențină o siluetă suplă. Această legumă este bogată în fibre, vitamina A, vitamina C și în potasiu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

 



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Prăjitură Tiramisu. La fel de bună ca rețeta autentică!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies