3 Sfaturi pentru un stil de viață sănătos. Pune-le în practică și viața ta se va schimba

sfaturi pentru un stil de viata sanatos
3 Sfaturi pentru un stil de viață sănătos. Pune-le în practică și viața ta se va schimba

Stilul de viață sănătos nu se obține de pe o zi pe alta, însă dacă veți urma aceste 3 sfaturi oferite, cu siguranță veți avea parte de o schimbare semnificativă.

Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact un stil de viață sănătos, dar și cum îl puteți respecta, pentru a avea parte de o schimbare în bine, în ceea ce privește stilul de viață pe care îl aveți în prezent. În plus, descoperiți și 3 sfaturi pe care le puteți urma, pentru un stil de viață cu adevărat sănătos.

 

Ce înseamnă stil de viață sănătos

Deși este folosită frecvent expresia „un stil de viață sănătos”, nu toate persoanele știu în ce constă mai exact acesta.

Un stil de viață sănătos reprezintă modul eficient pe are îl utilizăm pentru a ne menține starea de sănătate intactă, dar și prin care vom reduce automat și riscul îmbolnăvirii.

Acest lucru se poate realiza printr-o alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți, exerciții fizice efectuate în mod regular și renunțarea la fumat și alcool. Toate acestea în strânsă legătură cu o rutină stabilă de somn și odihnă, poate reprezenta cu adevărat un stil de viață sănătos.

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, va trebui să aveți un echilibru în alimentele pe care le consumați la fiecare masă a zilei, dar și o diversitate.

Astfel, organismul nostru va putea beneficia de toate substanțele nutritive de care are nevoie în mod normal, pentru a funcționa exact așa cum trebuie, pe o perioadă lungă de timp.

ce inseamna stil de viata sanatos

Citeste si: Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post

Alimentația sănătoasă trebuie să țină cont totodată și de anumite aspecte care ne vor ajuta să ne păstrăm stilul de viață sănătos, iar printre acestea se numără și:

  • Respectarea celor trei mese principale ale zilei
  • Reducerea consumului de grăsimi (lactate, mezeluri și foietaje), dar și a consumului de dulciuri, sucuri, alimente cu conținut mare de zahăr
  • Evitarea alimentelor prăjite și înlocuirea acestora cu cele gătite la cuptor, fierte sau înăbușite
  • Consumul moderat de sare și condimente picante
  • Includerea în alimentația zilnică a fructelor și legumelor de sezon

De asemenea, pentru un stil de viață cât mai sănătos, cu mișcarea în aer liber sau sportul,

veți reuși să aveți totodată, pe lângă alimentația sănătoasă, și o minte la fel de sănătoasă și concentrată pe echilibru în tot ceea ce vă doriți să faceți.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

program de somn pentru un stil de viata sanatos

Citeste si: Sucuri cu ZERO CALORII. "Având zero calorii, sunt benefice in programele de slăbit."

 

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Alimentație sănătoasă

Se recomandă să consumați o cantitate mai mare de alimente naturale, de origine vegetală, precum fructe, legume și leguminoase, dar și zarzavaturi, cereale integrale și uleiuri. Toate acestea vă vor oferi organismului, doza de energie de care aveți nevoie.

Pentru a beneficia și de proteine, se recomandă să alegeți carnea slabă, precum cea de pui, iepure sau mușchiuleț de porc, pește și ouă proaspete.

În plus, și lactatele reprezintă o sursă numai bună de calciu, însă se recomandă să consumați lactatele care au un conținut redus de grăsimi, precum iaurtul, kefirul, laptele bătut și sana.

În alimentația sănătoasă se regăsesc și nucile (alune, migdale și caju), dar și semințele (in, susan, floarea-soarelui și dovleac) crude, fără alte adaosuri. În plus, atunci când vine vorba despre gustări, acestea pot consta în fructe proaspete, fructe uscate, legume, nuci sau iaurturi simple.

Pentru ca alimentația să fie parcursă exact așa cum trebuie, dar și pentru a avea parte de rezultatele dorite, se recomandă să începeți ziua cu 1-2 pahare de apă călduță în care să stoarceți o jumătate de lămâie, pentru a vă curăța organismul. În rest, ar fi bine să consumați măcar 1,5-2 litri de apă pe zi.

alimente care pot fi consumate pentru un stil de viata sanatos

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Secretele longevitatii: lucruri surprinzatoare care te ajuta sa traiesti mai mult

Program de somn respectat

Prin intermediul unui program de somn bine respectat, veți reuși să mențineți sănătatea fizică, dar și psihică, veți avea un sistem imunitar mai puternic, mult mai multă energie, concentrare și memoria se va îmbunătăți și veți avea în general, o stare mult mai bună.

Bineînțeles că pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să țineți cont atât de calitatea somnului, cât și de cantitatea acestuia. În general, se recomandă între 6 și 8 ore de somn pe noapte, pentru a vă simți odihnit și plin de energie. Iar în ceea ce privește cantitatea de somn, momentul în care somnul va fi cel mai odihnitor, este dacă va avea loc între ora 22:00 și 06:00 sau cel puțin, puteți încerca să mergeți la culcare înainte de ora 12 noaptea, pentru a dormi măcar cele 6-8 ore necesare, zilnic.

alimentatie sanatoasa

Citeste si: Sucurile raw. Cat de important este sa le incluzi in dieta ta

Stil de viață activ

Dintr-un stil de viață sănătos, nu ar trebui să lipsească doza zilnică de mișcare, care se recomandă să fie de cel puțin o oră de trei ori pe săptămână sau măcar 30 de minute în fiecare zi. Mișcarea nu trebuie să constea neapărat în mersul zilnic la sală, ci poate avea loc și prin alte metode, precum:

  • În loc să luați liftul, urcați scările
  • În loc să folosiți transportul în comun, mergeți pe jos, dacă distanța vă permite
  • În timp ce vorbiți la telefon, nu stați pe loc, ci mergeți prin casă
  • Faceți câteva exerciții acasă, pentru a pune sângele în mișcare
  • În timp ce vă uitați la televizor, faceți stretching
  • Ieșiți la o plimbare, dacă vă permite timpul
  • În pauzele scurte de la birou, încercați să faceți stretching  

exercitii de sport acasa

Citeste si: Sucuri cu ZERO CALORII. "Având zero calorii, sunt benefice in programele de slăbit."



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Dieta care funcționează cu adevărat. Care este planul alimentar

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies