Șnițelele de pui se pot face în mai multe feluri. Noi vă învățăm trei rețete diferite, care o să vă ajute să preparați cele mai bune șnițele.
Unul dintre preparatele cele mai îndrăgite de către români și nu numai este, fără îndoială, clasicul șnițel. Rețeta de bază a acestui preparat a suferit, de-a lungul timpului, mai multe modificări. Iată cum puteți prepara șnițelele, în trei variante diferite, dar la fel de gustoase.
Șnițelele de pui, pufoase și delicioase
Atunci când vreți să preparați ceva bun și rapid, șnițelele sunt cea mai la îndemână variantă. Și ca să nu vă plictisiți de aceeași rețetă, cel
În mod normal, pentru șnițele aveți nevoie, pe lângă carne, de ouă, făină, pesmet și condimente. Totuși, pentru ca preparatul să vă iasă și mai gustos, puteți să adăugați în compoziție mai multe ingrediente.
Noi vă prezentăm 3 idei, pentru a prepara cele mai bune șnițele de pui .
1. Șnițel de pui în compoziție de muștar
Ingrediente:
- piept de pui dezosat
- un ou
- 3 linguri de muștar dulce
- o lingură de muștar cu hrean
- o cană de apă minerală
- făină
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecați oul cu muștar și cu sare, apoi puneți apa minerală și la final, făina.
Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântâni.Treceți fiecare bucată de piept de pui prin această compoziție, iar apoi prăjiți șnițelele în baie de ulei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
2. Șnițele cu lapte și apă minerală
Citeste si: Care este diferența între OREZ și RISOTTO
Citeste si: Cum se face BLATUL de TORT cu VANILIE
Ingrediente:
- piept de pui dezosat
- sare
- piper
- două ouă
- 150 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- o lingură de pesmet
- 5-6 linguri de făină
Mod de preparare:
Puneți sare și piper pe fiecare bucată de piept de pui. Într-un castron, amestecați ouăle cu sare și cu piper și apoi adăugați lapte.
Puneți făină și pesmet și amestecați foarte bine. La final, turnați și apa minerală. Treceți fiecare bucată de pui prin făină și apoi prin compoziția preparată mai sus.
După aceea, prăjiți șnițelele în ulei încins.
Șnițele cu bere
Citeste si: Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi
Citeste si: Cum să faci cea mai ușoară prajitură din 3 ingrediente făra coacere
A treia variantă de compoziție pentru șnițelele de pui este cea cu bere. Da, ați citit bine! Berea ajută carnea să devină și mai fragedă și în acest fel, veți prepara cele mai pufoase șnițele pe care le-ați mâncat vreodată.
Ingrediente:
- piept de pui dezosat
- 4 ouă
- 250 g pesmet
- 5- 6 căței de usturoi
- un pahar cu bere
- ulei
- piper negru
Mod de preparare:
Într-un castron, puneți berea, sarea, piperul și cățeii de usturoi pisați și lăsați carnea la macerat în acest amestec, pentru câteva ore.
Apoi scoateți bucățile de pui și le bateți ușor cu ciocanul de șnițele. Într-un castron, bateți ouăle cu sare și cu piper. Treceți fiecare bucată de carne de pui prin ouă, iar apoi prin pesmet.
După aceea, prăjiți șnițelele în ulei încins. Le scoateți pe șervețele absorbante, ca să scăpați de excesul de ulei.