4 idei de cină la cuptor. Ce poți să gătești seara, cu efort minim

4 idei de cină la cuptor. Ce poți să gătești seara, cu efort minim
4 idei de cină la cuptor

Află din rândurile de mai jos ce poți găti la masa de seară!

Cu efort minim se pot găti preparate absolut delicioase și sănătoase. Dietele echilibrate includ consumul mai multor fructe și legume, reducerea consumului de sare și zahăr cât și limitarea consumului de grăsimi.

Mâncarea gătită la cuptor este sănătoasă și dietetică

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

Deși fructele și legumele sunt sănătoase, o dietă ideală are de-a face și cu metoda de gătit, deoarece influențează valoarea nutrițională și conținutul de grăsimi al felului de mâncare.

Astfel, una dintre cele mai bune modalități de a reduce consumul de grăsimi este adoptarea unei tehnici de gătit mai sănătoase.

O metodă eficientă este trecerea de la prăjire la coacere la cuptor, atâta timp cât fiecare are grijă de cantitatea de ulei folosită sau alte ingrediente foarte calorice. În afară de pâine și deserturi, coacerea poate fi folosită și pentru a găti fructe de mare, carne de pasăre, carne slabă și legume.

Citește și: Pizza cu spanac. O variantă sănătoasă și sățioasă!

Idei de cină rapidă la cuptor

Creveți la cuptor cu lămâie și usturoi

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

Creveții la cuptor sunt o adevărată delicatesă, iar partea bună este că sunt foarte ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să setezi cuptorul la 200 de grade Celsius.

Ulterior, tava se unge cu puțin ulei și se toacă cățeii de usturoi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Se curăță creveții iar mai apoi se amestecă într-un bol cu usturoi, ulei şi fulgi de ardei iute pentru a se lipi de aceștia. Mai apoi, se așează creveții pe o foaie de copt în tavă, pe un singur strat.

Cuptorul se programează la 6 sau 8 minute, până creveții devin opaci. La final, se stoarce o lămâie peste creveți şi se decorează cu pătrunjel. Acest preparat poate fi servit lângă o porție de orez.

Citește și: Plăcintă cu ceapă. Este mai bună decât crezi!

Pui cu miere și Sriracha

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

Acest preparat ușor picant este ideal pentru persoanele care își doresc o cină consistentă, însă care îi va scuti de ore bune în bucătărie.

Tot ce trebuie să facă este să dezghețe pieptul de pui fără oase și să le ungă cu sos de soia, miere, Sriracha și usturoi. Ulterior, totul se bagă la cuptor.

Idei de cină fără carne la cuptor

Lasagna cu spanac

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 2 pachete de spanac tocat congelat, dezghețat și stors bine
  • ½ ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de busuioc uscat
  • 1 borcan sos de spaghetti
  • 1 ½ căni de apă
  • 2 căni de brânză de vaci degresată
  • 1 pachet de mozzarella tăiată subțire
  • ½ ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat
  • ¼ ceașcă de brânză Parmezan rasă
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare
  • ⅛ linguriță de piper negru
  • ½ foi de lasagna necoapte

Mod de preparare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

  1. Primul pas este preîncălzirea cuptorului la 175 de grade Celsius.
  2. Al doilea pas este încălzirea uleiul într-un vas mare la foc mediu. Mai apoi, se adaugă spanacul, ceapa, usturoiul, oregano și busuiocul. Acestea se călesc până când ceapa s-a înmuiat, timp de 3 până la 5 minute.
  3. Al treilea pas este turnarea sosului de spaghetti și apa, iar acestea se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute.
  4. Al patrulea pas este amestecarea brânzei de vaci, mozzarella, pătrunjelul, Parmezanul, oul, sarea și piperul într-un castron până se combină cum trebuie.
  5. Al cincilea pas este scoaterea sosului de pe foc. Se toarnă o cantitate mică în partea de jos a unei forme de copt. Așezați patru foi de lasagna necoapte deasupra sosului, apoi acoperiți cu 1/3 din sosul rămas. Adăugați încă patru foi de lasagna, 1/2 din sosul rămas și 1/2 din amestecul de brânză. Repetați straturile încă o dată cu foile rămase, sos și amestecul de brânză. La final, acoperiți cu folie de aluminiu.
  6. Al șaselea pas este coacerea în cuptorul preîncălzit timp de 55 de minute. Îndepărtați folia și coaceți timp de 15 minute, iar apoi lăsați să stea timp de 10 minute înainte de servire.

Nuggets crocanți de tofu

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 2 linguri făină albă de grâu sau făină de orez
  • 2 linguri amidon de porumb sau cartofi
  • 2 linguri drojdie nutrițională
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 1 lingură praf de ceapă
  • ½ lingurițe sare
  • 400 g tofu ferm, scurs
  • condimente la alegere

Mod de preparare

4 idei de cină la cuptor[Sursa foto: freepik]

  1. Primul pas este să așezați un grătar în terța superioară a cuptorului și să-l preîncălziți la 220°C. Ulterior, ungeți o tavă de copt cu ulei și lăsați-o deoparte.
  2. Al doilea pas este amestecarea într-un bol a 2 linguri făină albă de grâu sau orez, 2 linguri amidon de porumb sau cartofi, 2 linguri drojdie, 1 lingură praf de usturoi, 1 lingură praf de ceapă și 1 ½ lingurițe sare.
  3. Al treilea pas este să ștergeți cu ajutorul unui șervețel de bucătărie tofu. Cu mâinile, rupeți-l în bucăți neregulate, de dimensiuni de nugget, aproximativ 2,5 cm. Așezați bucățile într-un alt castron mediu și ștergeți-le din nou.
  4. Al patrulea pas este turnarea unei linguri de ulei de măsline extra-virgin peste tofu și, folosind mâinile, amestecați ușor pentru a-l acoperi. Presărați amestecul de condimente la alegere peste tofu și amestecați ușor pentru a-l acoperi. Turnați peste restul de 1 lingură ulei de măsline extra-virgin și amestecați din nou.
  5. Al cincilea pas este răspândirea nuggets-urilor de tofu pe tava de copt pregătită. Coaceți nuggets-urile de tofu, reducând temperatura cuptorului la 200°C pe la jumătatea timpului de coacere, dacă se rumenesc prea repede, până când exteriorul nuggets-urilor este auriu și crocant, 30–35 de minute. Ulterior, condimentați cu sare, dacă este nevoie.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rulouri cu nucă. Umplutura este de-a dreptul gustoasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies