Plăcintă cu ceapă. Este mai bună decât crezi!

retete de mancare gatita

Plăcintă cu ceapă

Plăcinta cu ceapă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu ceapă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu ceapă, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu ceapă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de choux craquelin preparată de Gabriela Cristea. „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii, îți plouă în gură.”

placinta cu ceapa
Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • O crustă pentru plăcinte sărate
  • 3 ouă
  • 200 ml de smântână
  • 100 g de cașcaval ras
  • 100 g de unt
  • Sare
  • piper negru măcinat
  • nucșoară măcinată
  • 550 g de ceapă
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină

retete de gustare
Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a ne ocupa de pregătirea crustei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să scoatem crusta congelată din congelator, pentru ca ulterior să o introducem în cuptorul preîncălzit, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, timp de aproximativ 15 minute.
  • In acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii pentru plăcintă. Așadar, vom începe prin a ne ocupa de ceapă. Toată cantitatea de ceapă trebuie să fie curățată de foile uscate, ulterior să fie foarte bine spălată sub un jet de apă rece și tăiată solzișori cât se poate de subțiri. Întreaga cantitate de ceapă se va pune ulterior într-un bol de dimensiuni mai mari.

Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul și vom aștepta ca acestea să se încingă. Imediat apoi vom adăuga și untul și vom aștepta ca acesta să se topească. Urmează să adăugăm și ceapa, pentru a se căli la foc mediu, până când observăm că se înmoaie și devine ușor maronie. Abia atunci vom ști că este momentul să adăugăm și făina și să amestecăm foarte bine în cele 2 ingrediente. După acest pas, oprim focul și lăsăm tigaia deoparte, să se răcească puțin.
  • Intre timp ne vom ocupa și de amestecul lichid pentru compoziția de plăcintă. Vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom sparge ouăle și vom adăuga ulterior și smântâna, dar și cașcavalul ras și condimentele menționate în secțiunea de ingrediente. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel pentru a se omogeniza.

retete cu ceapa
Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]

  • După ce a trecut intervalul de timp în care crusta de plăcintă a stat la cuptor, o vom scoate și vom începe să așezăm un strat consistent de ceapă, pe care îl vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ne asigurăm că ceapa se află pe întreaga suprafață a plăcintei. Ulterior peste cantitatea de ceapă vom adăuga deasupra și compoziția lichidă preparată, iar cu ajutorul unei furculițe vom trece prin ingrediente astfel încât compoziția să pătrundă printre bucățile de ceapă.
  • Imediat apoi, vom pune plăcinta noastră înapoi în cuptor, timp de aproximativ 45 de minute sau până când observăm că este gata, la o temperatură de 180°C. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta noastră din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru masa de pranz
Plăcintă cu ceapă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies