Plăcinta cu ceapă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu ceapă.
Rețetă de Plăcintă cu ceapă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- O crustă pentru plăcinte sărate
- 3 ouă
- 200 ml de smântână
- 100 g de cașcaval ras
- 100 g de unt
- Sare
- piper negru măcinat
- nucșoară măcinată
- 550 g de ceapă
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a ne ocupa de pregătirea crustei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să scoatem crusta congelată din congelator, pentru ca ulterior să o introducem în cuptorul preîncălzit, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, timp de aproximativ 15 minute.
- In acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii pentru plăcintă. Așadar, vom începe prin a ne ocupa de ceapă. Toată cantitatea de ceapă trebuie să fie curățată de foile uscate, ulterior să fie foarte bine spălată sub un jet de apă rece și tăiată solzișori cât se poate de subțiri. Întreaga cantitate de ceapă se va pune ulterior într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul și vom aștepta ca acestea să se încingă. Imediat apoi vom adăuga și untul și vom aștepta ca acesta să se topească. Urmează să adăugăm și ceapa, pentru a se căli la foc mediu, până când observăm că se înmoaie și devine ușor maronie. Abia atunci vom ști că este momentul să adăugăm și făina și să amestecăm foarte bine în cele 2 ingrediente. După acest pas, oprim focul și lăsăm tigaia deoparte, să se răcească puțin.
- Intre timp ne vom ocupa și de amestecul lichid pentru compoziția de plăcintă. Vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom sparge ouăle și vom adăuga ulterior și smântâna, dar și cașcavalul ras și condimentele menționate în secțiunea de ingrediente. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel pentru a se omogeniza.
- După ce a trecut intervalul de timp în care crusta de plăcintă a stat la cuptor, o vom scoate și vom începe să așezăm un strat consistent de ceapă, pe care îl vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ne asigurăm că ceapa se află pe întreaga suprafață a plăcintei. Ulterior peste cantitatea de ceapă vom adăuga deasupra și compoziția lichidă preparată, iar cu ajutorul unei furculițe vom trece prin ingrediente astfel încât compoziția să pătrundă printre bucățile de ceapă.
- Imediat apoi, vom pune plăcinta noastră înapoi în cuptor, timp de aproximativ 45 de minute sau până când observăm că este gata, la o temperatură de 180°C. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta noastră din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.