4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă
4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Încearcă aceste măști naturale și bucură-te de un păr sănătos și strălucitor.

Când vine vorba de podoaba capilară, toată lumea își dorește să aibă parte de un păr lung, sănătos și strălucitor. Din păcate, nu mereu avem parte de rezultatele pe care ni le-am dorit. Razele puternice ale soarelui, produsele de styling, dar și alți factori pot afecta firul de păr, iar cu timpul, acesta începe să-și piardă din strălucire. Există însă un remediu pentru firele de păr lipsite de strălucire.

Iată câteva rețete de măști pe care le poți prepara acasă care să te ajute să ai parte de un păr sănătos și strălucitor:

Măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Citește si: Cum să dai volum părului tău. ,,Trebuie să fie proaspăt spălat”

4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă
4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă[Sursa foto: Freepik]

 Mască din ou și ulei de măsline

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar gălbenușul de ou conține biotină, ingredient care stimulează creșterea firelor de păr. Astfel, masca din ou și ulei de măsline este o variantă sănătoasă și ieftină pentru firele de păr lipsite de strălucire.

Pentru a prepara această mască ai nevoie de un ou, 2 linguri de ulei de măsline și 30 ml de apă călduță. 

Sparge oul și bate-l, apoi adaugă uleiul de măsline și amestecă pentru câteva secunde. Aplică tratamentul pe păr și lasă-l să acționeze timp de 5 minute. Spală-te bine cu șamponul tău obișnuit. Folosește această mască o dată pe lună și vei avea parte de rezultatul dorit.

Mască pe bază de banană și avocado

4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă
4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă[Sursa foto: freepik]

Banana și avocado au o valoare nutrițională foarte ridicată și sunt bogate în vitaminele A și E, precum și în minerale și carbohidrați benefici.

Astfel, ajută la hidratarea firului de păr în profunzime și ne ajută să avem parte de o podoabă capilară strălucitoare și mătăsoasă într-un interval de timp scurt.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pentru această mască ai nevoie de o banană, un avocado și 15 g ulei de măsline. La banană ai nevoie atât de fruct, cât și de coajă.

Decojește-o și piseaz-o bine pentru a obține un piure. Apoi, pisează și coaja. Amestecă bine aceste două ingrediente într-un castron. Adaugă pulpa de la avocado și uleiul de măsline și amestecă până ce se omogenizează. Aplică masca obținută pe păr în mod uniform, de la rădăcină spre vârfuri. După ce ai aplicat-o, acoperă-ți capul cu o folie de plastic și las-o să acționeze 20 de minute. La final, spală-ți părul bine cu șamponul tău obișnuit.

Mască din mălai și roșii

Citește si: Cum să te vopsești acasă. ,,Părul se împarte în două”

Mască din mălai și roșii pentru păr
4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă[Sursa foto: pexels]

Această combinație neobișnuită din mălai cu roșii poate avea un efect spectaculos asupra părului tău. Roșia conține licopen, o substanță care previne formarea oxizilor la nivelul părului. În plus, aceasta conține cantități semnificative de vitamine și minerale care pot hrăni podoaba capilară.

Pentru această mască ai nevoie de o roșie și 2 linguri de mălai. Pisează roșia cu o furculiță, apoi adaugă cele două linguri de mălai și amestecă bine. Întinde masca pe păr și las-o să acționeze pentru 30 de minute. Apoi, spală-te cu apă și cu șamponul tău obișnuit.

Mască de păr cu lapte de cocos și ulei de lavandă

Laptele de cocos este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Acesta este un agent emoliant natural, care îi redă părului netezimea și strălucirea de care are nevoie. Pentru prepararea acestei măști ai nevoie de 2 picături de ulei natural de lavandă și 2 linguri de lapte de cocos.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Amestecă uleiul de lavandă cu laptele de cocos, apoi aplică poțiunea făcută de la rădăcini spre vârfuri. Acoperă capul cu o bonetă pentru duș și lasă masca să acționeze până a doua zi de dimineață. Dimineața, spală părul cu șamponul obișnuit, folosește un balsam hidratant și clătește-ți părul cu apă călduță.

Trucuri care te vor ajuta să menții strălucirea părului

Citește si: Care este cauza reală a căderii părului. ,,Este cauza hormonală”

4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă
4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă[Sursa foto: Freepik]

Secretul unui păr strălucitor constă în spălarea corectă a acestuia. Multă lume nu știe cum să-și spele părul într-un mod corespunzător și de aceea, părul devine aspru și lipsit de strălucire chiar și la câteva minute după ce l-am spălat. Astfel, este foarte important ca înainte să ne spălăm părul să-l periem pentru a îndepărta murdăria și celulele moarte. De asemenea, părul trebuie să fie descurcat pentru a-l putea spăla cât mai bine.

Totodată, trebuie să avem în vedere ca apa pe care o folosim atunci când ne spălăm pe cap să fie una călduță. Temperaturile extreme nu ajută părul. Este foarte important ca după ce am spălat părul să aplicăm un balsam hidratant. Atunci când uscăm părul trebuie să-l tamponăm ușor cu prosopul pentru a nu freca firul de păr, deoarece putem deteriora părul ud. Este indicat să evităm aparatele pentru coafura părului care conțin căldură. Acestea pot arde firul de păr și îl fac să-și piardă din strălucire. Uscați-vă părul și pieptănați-l cu o perie cu peri naturali. Astfel, părul va fi neted și strălucitor.

 


Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies