4 moduri naturale prin care îți poți exfolia tenul

exfoliere naturala ten
Exfoliere naturală ten

Pentru a arăta bine este esențial să avem grijă de tenul nostru. De asemenea, machiajul nu va fi frumos, dacă tenul este nesănătos. Din cauza factorilor de mediu, cum ar fi soarele, poluarea sau a altor factori meteorologici, tenul poate avea de suferit. Din această cauză, pielea poate fi mai aspră, iar elasticitatea pielii poate fi afectată.

Descoperă în rândurile de mai jos ce este exfolierea, cum se poate efectua, dar și care sunt pașii corecți pentru a avea un ten curat!

Cum îți poți exfolia tenul într-un mod natural

Citește și: Care sunt beneficiile colagenului. Cum poate sprijini sănătatea și aspectul tineresc?

exfolierea tenului
Exfolierea tenului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Micropigmentarea buzelor. Opțiuni de formă și stil pentru a obține aspectul dorit

Exfolierea reprezintă îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul primului strat de piele, pentru a avea drept rezultat un ten fin, cu aspect întinerit. Acest proces se poate realiza atât la nivelul corpului, cât și al tenului. Deși există o mulțime de metode exfoliere în saloanele de specialitate, cu ajutorul aparatelor de ultimă performanță, poți apela la exfoliere și la tine acasă, în moduri naturale.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Scrub din comerț

exfolierea pielii acasa
Exfolierea pielii acasă[Sursa foto: Freepik]

Scrubul este cel mai popular produs pentru exfoliere. Din fericire, pe piață există o mulțime de variante, potrivite pentru orice tip de ten sau afecțiune. Pentru ca un produs să fie eficient exfolierii, are nevoie de materiale abrazive. În cazul în care tenul tău este sensibil, alege un produs ceva mai blând, cu particule abrazive foarte fine.

Scrub natural

Înainte ca pe piață să existe atât de multe variante, femeile foloseau ingrediente naturale pentru a își exfolia pielea. Cel mai cunoscut tip de scrub natural este zațul de cafea, care poate fi folosit atât pe ten, cât și pe corp. Particulele nu sunt atât de abrazive și în mod evident, nu conțin ingrediente ce pot afecta pielea. De aceea, zațul de cafea rămâne încă unul din trucurile preferate ale doamnelor, atunci când vine vorba de îngrijire personală.

Cu toate acestea, există în comerț și scrub pe bază de cafea, conceput din ingrediente naturale.

Pensulă din silicon pentru exfoliere

exfoliere fata acasa
Exfoliere față acasă[Sursa foto: Freepik]

Nu doar produsele de îngrijire sunt importante și ne pot ajuta să avem un ten sănătos, ci și accesoriile pe care le folosim pentru aplicarea acestora. În cazul în care nu vrei să folosești un scrub din comerț sau unul făcut de tine acasă, îți poți exfolia tenul și cu ajutorul unei pensule special destinate acestui proces, din silicon.

Aceasta are niște perii speciale, care îndepărtează celulele moarte de pe tenul tău. După ce te-ai demachiat, îți poți curăța tenul cu ajutorul unui produs special destinat acestui pas și cu pensula din silicon. Masează pentru câteva minute și insistă în locurile predestinate apariției porilor. După aceea, tenul tău se va simți revigorat și vizibil mai curat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Patch-uri pentru exfoliere

Un alt produs revoluționar sunt patch-urile pentru exfoliere, datorită faptului că se aplică ușor și sunt foarte eficiente. Aplicate în zona T, acestea asigură o exfoliere optimă a pielii, ameliorând aspectul aspru al feței și îndepărtând celulele moarte.

Când e recomandată exfolierea tenului

produse pentru exfolierea tenului
Produse pentru exfolierea tenului[Sursa foto: Freepik]

Fiecare tip de ten are nevoie de exfoliere, însă în funcție de nevoi.

Spre exemplu, pentru un ten sensibil este nevoie de produse speciale, iar acest proces nu poate fi efectuat atât de des ca pentru celelalte tipuri de ten. Exfolierea vine la pachet cu o mulțime de beneficii, deoarece reprezintă o curățare mult mai amplă. Din cauza mizeriei, tenul acumulează pori, ce arată inestetic. Cu ajutorul unei exfolieri, dimensiunea acestora se diminuează. De asemenea, dacă vei apela la exfoliere de câteva ori pe săptămână, vei observa ca pielea ta va absorbi cu ușurință alte produse de îngrijire, tenul devenind mult mai hidratat. Persoanele cu ten acneic au nevoie de exfoliere, deoarece una din cauzele apariției coșurilor este acumularea de sebum și praf. După exfoliere, impuritățile vor dispărea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Când se aplică retinolul. Tehnicile corecte de aplicare în rutina de îngrijire a pielii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies