4 sfaturi ca să îți păstrezi silueta de sărbători

silueta de sarbatori
Silueta de sărbători

Odată cu sărbătorile, vin și mesele festive, cu o mulțime de preparate. Din nefericire, multe persoane acumulează kilograme în plus nedorite, din cauza mâncărurilor pline de calorii, dar și a cantității consumate

În cadrul unei emisiuni, Iuliana Dabija, consultant în nutriție și psihonutriționist, a explicat ce greșeli alimentare fac oamenii de sărbători, dar și cum ne putem bucura de toate bunătățile, fără să ne îngrăsăm.

De ce este important să îți păstrezi silueta de sărbatori

cum sa te mentii in forma de sarbatori
Cum să te menții în formă de sărbători[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 motive pentru care mersul pe jos este bun pentru sănătatea ta

Sărbătorile sunt prilejul perfect pentru ca majoritatea persoanelor să uite de dietă și să mănânce din toate preparatele. Există foarte multe cazuri în care după astfel de mese copioase, în care nu am avut limite, să punem câteva kilograme în plus, pe care ne va fi greu să le dăm jos ulterior. De asemenea, mâncatul excesiv ne va face să ne pierdem energia, de care cu siguranță avem nevoie în aceste zile speciale.

Sfaturi care te vor ajuta să te menții în formă

Adaptează mâncărurile calorice, cu variante mai light

Psihonutriționistul a declarat că salata de boeuf, regăsită pe aproape toate mesele de Crăciun, poate reprezenta o bombă calorică pentru siluetă. Totuși, există variante în care ne putem bucura de astfel de preparate tradiționale, dar să le adaptăm, pentru a avea mai puțibe calorii.

„Putem să mâncăm din toate și putem să alegem chiar o variantă de meniu, într-o zi, în care să gustăm din toate preparatele tradiționale. Maioneza poate fi varianta care aduce foarte multe calorii. O salată boeuf poate ajunge la 200 kcal/100 gr. În loc de maioneza clasică, cu ou foarte mult ulei și așa mai departe, putem să folosim avoaco, muștar și o lingură de ulei, dar nu sute de ml de ulei.

Este foarte light. ”, a precizat specialistul în nutriție.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Combină carnea cu legume

ce sa mananci de sarbatori sa nu te ingrasi
Cum să nu acumulezi kilograme de sărbători[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce legumă te scapă de mucegai. Trucul care îți va schimba viața

Carnea, sub multiplele ei forme, fie că vorbim de aperitiv sau fel principal, reprezintă un alt aliment nelipsit de pe masa de sărbători.

Specialistul a recomandat ca atunci când mâncăm carne, să o combinăm cu legume sau salate, pentru a nu consuma prea mulți carbohidrați într-o zi.

„Orice înseamnă carne și mai ales dacă este amestecată și cu multe grăsimi, va merge combinată cu legume, ca să nu ne îngreunăm. Dacă mănânci și carne și cartodi și orez sau alți carbohidrați care sunt foarte calorici, ne balonăm și nu mai este loc penru restul.”,

a declarat psihonutriționistul.

Consumă dulciurile în prima parte a zilei

cum sa nu te ingrasi de sarbatori
De ce trebuie să ne cumpătăm de sărbători[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Obiceiuri esențiale care îți asigură o imunitate de fier

Dulciurile fac parte din produsele care ne aduc câteva kilograme nedorite, dacă le mâncăm în cantități mari. Așadar, este recomandat să ne reglăm cantitățile, dacă ne dorim să ne menținem silueta. De asemenea, Iuliana Dabija sugerează să mâncăm dulciurile dimineața. Specialistul a sugerat și un plan alimentar pentru o zi de sărbătoare, în care ne dorim să ne bucurăm de preparatele tradiționale.

„Dacă vrem să ne simțim bine, să mai facem și altceva, să nu stăm doar la masă să mâncăm și să bem, ar trebui să avem grijă la cantitate. Recomand cozonacul să fie mâncat dimineața, mai ales pentru persoanele care au probleme cu glicemia. Diminea ța pot să mănânc dulcele, la prânz sarmalele simple, iar seara piftia sau carnea, peștele. Acesta poate fi un exemplu de masă de sărbători echilibrată. Să nu ne privăm de preparatele tradiționale, dar să ne bucurăm de ele într-o cantitate mai decentă.”, a precizat nutriționistul.

Organizează o tranziție între post și masa de sărbători

Mare parte din creștini țin post înainte de sărbători, perioadă în care s-au abținut din multe alimente. Cu toate că detoxifierea prin post este benefică pentru organism, apare însă un comportament nociv. Este vorba de mâncatul excesiv de sărbători, după ce am poftit la multe bunătăți, de care nu am putut să ne bucurăm. Consultantul în nutriție a explicat că organismul nostru intră într-un șoc, în momentul în care îi dăm dintr-o dată foarte multă mâncare, după o perioadă de pauză. Așadar, se recomandă pregătirea acestuia cu pași mici, cum ar fi consumul unui suc de fructe dimineața.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

De ce este bine să dormi cu părul împletit

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies