5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

5 alimente pentru hidratarea tenului
5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Iată care sunt secretele pe care trebuie să le știi pentru a avea un ten curat și luminos.

Tot ceea ce ține de alimentaţie va avea efect asupra tenului tău. Astfel că, un program haotic, ce implică alimente nesănătoase, îți va aduce, cu siguranță, o serie de probleme la nivelul feței, pe care le poți ameliora doar schimbând ceva în programul tău alimentar.

Consumă apă, fructe şi legume

Pentru a avea un ten hidratat, nu trebuie să ignorați importanța consumului de apă.

Dacă aveți un ten cu probleme și folosiți totuși creme sau tratamente din belșug, trebuie să știți că răspunsul problemei voastre este lipsa consumului unei cantități suficiente de apă.

Obligatoriu, pentru a avea un ten curat și luminos, consumul de fructe şi legume proaspete este iminent. Trebuie să le alegeți pe cele care au conţinutul cel mai mare de apă: ţelină, salată, dovlecei, broccoli, varză, pepene, castraveţi, roşii, ananas, fructe de pădure etc.

5 alimente pentru hidratarea tenului

Peştele nu trebuie să lipsească din alimentație

Somonul, tonul, scrumbia, macroul sau somnul trebuie să existe neapărat în alimentaţia ta. Variantele enumerate sunt foarte bogate în omega 3 şi acizi graşi, care vor fi extrem de benefici pentru întreținerea tenului tău. În egală măsură, seminţele de in, seminţele de dovleac și uleiul de rapiţă  trebuie introduse neapărat în alimentația ta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cinci lucruri pe care le iubești la bărbații din Zodiile de Foc

5 alimente pentru hidratarea tenului

Cereale integrale și nuci

Tenul nostru are mare nevoie de seleniu pentru a rămâne tânăr. Seleniul are proprietăți anticancerigene și poate avea efecte antiinflamatorii.

Pentru a vă asigura seleniul doar din alimentație, trebuie să consumați nuci şi cereale integrale.

Vitamina C

Femeile care introduc în dieta lor vitamina C vor avea mai puţine riduri şi nu se vor confrunta cu o pielea uscată. Cătina, măceşele, citricele, ardeii, pătrunjelul şi alte verdeţuri conţin vitamina C din belșug.

Citeste si: 5 semne că partenerul te înșală! Află adevărul despre relația ta!

Eliminați alimentele care usucă tenul

Dacă te-ai hotărât să consumi alimente care ajută la hidratarea tenului, ar fi indicat să le elimini pe cele care îl usucă. 

Alimentele care dăunează tenului sunt: cafeaua, pâinea albă și dulciurile. Dacă nu poţi să scoți toate aceste alimente din programul tău zilnic, încearcă să reduci cantitățile. Organismul se va obişnui treptat fără ele, iar tenul tău va fi curat și luminos.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies