Aperitivele sunt perfecte atunci când aveți musafiri, mai ales dacă aceștia apar pe nepusă masă. Iată cele mai simple rețete de aperitive, care vor fi gata în doar câteva minute.
Dacă sunteți pusă în situația de a avea musafiri la care nu v-ați fi așteptat, cel mai bine este să-i serviți cu ceva rapid, dar gustos, în același timp. Și ce poate fi mai simplu de făcut decât niște aperitive delicioase?
Cele mai rapide rețete de aperitive
Atunci când musafirii se anunță pe ultima sută de metri și nu mai aveți timp să pregătiți ceva sofisticat, apelați la clasicele aperitive .
Sunt gustoase, țin de foame și se prepară imediat. Noi vă dezvăluim 5 rețete de aperitive, ca să aveți de unde alege, pentru a satisface gusturile tuturor musafirilor.
1. Cârnăciori la cuptor
Ingrediente:
- 50 gr zahăr brun
- 450 gr bacon
- cârnăciori afumați
Mod de preparare: Cârnăciorii sunt agreați de toată lumea, iar inveliți în bacon sunt extrem de gustoși.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați cârnăciorii și presărați deasupra zahăr brun. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o jumătate de oră.
2. Ciuperci umplute cu parmezan
Ingrediente:
- ciuperci champignon mari
- două cepe
- 4 căței de usturoi
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 100 g parmezan ras
- două linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Curățați ciupercile, spălați-le și scoateți-le piciorușele, pe care le veți toca mărunt. Puneți ulei într-o tigaie, adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat mărunt și piciorușele ciupercilor.
Căliți-le pentru câteva minute și apoi potriviți de sare și de piper. Lăsați compoziția să se răcească. În timpul acesta, tocați cât mai mărunt pătrunjelul și mărarul și apoi adăugați verdeața în compoziția preparată mai sus.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați pălăriile ciupercilor, puneți sare și piper peste ele și apoi umpleți-o pe fiecare cu amestecul preparat anterior.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru o jumătate de oră. Când vedeți că ciupercile sunt aproape făcute, presărați parmezan ras pe ele și mai lăsați-le puțin în cuptor, ca să se topească acesta.
3. Rulouri din șuncă și cremă de hrean
Ingrediente:
- șuncă de Praga feliată
- 200 g brânză de vaci dulce sau cremă de brânză
- două linguri de hrean ras în oțet
- 50 g smântână
- castraveciori acri
- sare
Mod de preparare: Brânza sau crema de brânză se freacă bine cu smântâna și cu hreanul și se potrivește de sare.
Apoi se adaugă castraveciorii murați, tocați mărunt.Pe fiecare felie de șuncă se adaugă puțină cremă de brânză și hrean și se răsucește foarte bine ruloul. Se lasă aperitivele în frigider, măcar o jumătate de oră.
Aperitive mai sofisticate, perfecte pentru musafiri
Dacă vreți să preparați câteva aperitive mai rafinate, încercați cu încredere rețetele cu somon. Vor fi gata extrem de repede, iar musafirii dumneavoastră le vor adora, cu siguranță.
Rulou cu somon și cremă de brânză
Ingrediente:
- cremă de brânză
- mărar proaspăt tocat
- 4 foi de tortilla
- un somon afumat
- frunze de spanac
- felii de ardei gras roșu
Mod de preparare: Crema de brânză se amestecă foarte bine cu mărarul tocat mărunt. Pe fiecare bucată de tortilla așezați câte puțină brânză cu mărar și o bucățică de somon afumat .
Deasupra puneți câte o frunză de spanac și câte o felie de ardei roșu. Apoi rulați tortilla și strângeți-o foarte bine. Rulourile se bagă în frigider, pentru cel puțin o oră.
Un alt aperitiv perfect pentru musafiri sunt și ouăle umplute. Încercați însă o umplutură diferită, pentru un gust excepțional.
Ouă umplute cu cremă de caș
Ingrediente:
- ouă
- 50 g brânză de vaci dulce
- 30 g caș sărat sau telemea
- 30 g unt moale
- ceapă verde
- mușchi crud uscat
- sare
Mod de preparare: Ouăle se fierb și se răcesc în apă rece. Apoi se decojesc, se taie în două și se scot gălbenușurile. Într-un castron, amestecați brânza de vaci dulce cu telemea sau caș, puneți și untul, dar și gălbenușurile de ou.
Potriviți gustul de sare și apoi puneți și ceapă verde tocată mărunt. Cu această compoziție umpleți ouăle fierte. Separat, tăiați în cubulețe mușchiul crud și prăjiți-l în puțin ulei, până se rumenește.
Apoi îl scoateți pe un șervețel absorbant și îl lăsați să se răcească. Pe fiecare ou umplut puneți câte puțin mușchiuleț prăjit.