Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă!

Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă!
Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă!

În plină pandemie, din păcate nu mai putem să ne bucurăm de o masă bogată la restaurant și, prin urmare, trebuie să ne orientăm către rețete pregătite acasă pentru noi și cei dragi. Dacă ești în grabă și vrei să pregătești ceva rapid și delicios, este foarte simplu să prepari un aperitiv care este și gustos și rafinat în același timp și avem pentru tine rețeta perfectă.

Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă! În plină pandemie, din păcate nu mai putem să ne bucurăm de o masă bogată la restaurant și, prin urmare, trebuie să ne orientăm către rețete pregătite acasă pentru noi și cei dragi. Dacă ești în grabă și vrei să pregătești ceva rapid și delicios, este foarte simplu să prepari un aperitiv care este și gustos și rafinat în același timp și avem pentru tine rețeta perfectă.

Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă!
Cum să faci pate din somon afumat? Avem cea mai bună rețetă!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara pate din somon afumat

Pentru a găti această rețetă delicioasă, ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de somon afumat, tăiat în bucatele mici, 50 de grame de unt nesărat, 12 linguri de zeamă de lămâie, 4 linguri de smântână grasă, o lingură de frunze de ceapă verde sau chives tocate mărunt, un praf de boia iute, sare și piper după gust,

câteva feliuțe de pâine prăjită pentru servit.

Citeste si: Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!

Cum prepari pate din somon afumat

Este o rețetă foarte ușoară care nu prezintă deloc dificultate în preparare. Timpul necesar pentru gătit este foarte mic, respectiv de 10 minute. Cu ingredientele mai sus menționate poți pregăti 4 porții delicioase.

Astfel, pune somonul afumat și untul în blender și amestecă compoziția până ce obții o pastă fină. Scoate pasta din blender, apoi adaugă zeama de lămâie, smântână, boia iute și frunzele de ceapă verde. Amestecă bine ingredientele și adaugă sare și piper după gust. Împarte pateul în 4 recipiente mici, astfel încât să ai disponibile 4 porții și pune-le la frigider pentru o jumătate de oră, înainte de a le servi.
Mâncarea este perfectă pentru servit, alături de pâine prăjită. Pofta bună și multă distracție alături de oaspeții tai. Suntem convinși că îi vei impresiona cu această rețetă delicioasă și ușor de preparat oricând la tine acasă.   



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies