5 factori de risc pentru cancerul de col uterin

5 factori de risc pentru cancerul de col uterin
5 factori de risc pentru cancerul de col uterin

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin apar la femeile care au fost anterior infectate cu virusul papiloma uman (HPV). HPV este de fapt numele unui grup de virusuri si nu a unui singur virus. Exista peste 100 de tipuri diferite.

HPV se raspandeste in timpul actului sexual si se considera ca fiind frecvent intalnit. Se estimeaza ca 1 din 3 femei va contracta o infectie cu HPV in doi ani de la inceperea unei vieti sexuale regulate. Anumite tipuri de HPV nu determina simptome depistabile, iar infectia va trece fara a necesita tratament.

1. Fumatul
Femeile care fumeaza prezinta un risc de doua ori mai mare de a face cancer de col uterin in comparatie cu cele nefumatoare; acest lucru se poate datora efectelor daunatoare ale substantelor chimice din tutun asupra celulelor colului uterin.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>
 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Top 10 simptome de cancer pe care toti le ignora. Mergi la medic pana nu e prea tarziu

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies