5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului. Ce semnificație negativă au

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului. Ce semnificație negativă au
5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului

Află din rândurile de mai jos ce fraze nu trebuie rostite partenerului de viață!

Este un lucru firesc ca partenerii să aibă parte în timpul unei relații amoroase de momente de tensiune și conflicte ocazionale. Cu toate astea, indiferent cât de intensă ar fi o ceartă, există anumite lucruri care nu ar trebui să fie spuse niciodată partenerului. Află din rândurile următoare ce fraze ar trebui evitate în mod absolut, deoarece pot avea un impact negativ major asupra relației de cuplu!

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Căsnicia în pragul sfârșitului: Explorarea celor 5 etape ale declinului și posibilitatea de a repara relația

De cele mai multe ori, creierul are tendința de a reține cu ușurință comentariile negative și de a trece cu vederea complimentele sau gesturile frumoase. Astfel, este extrem de important ca fiecare persoană aflată într-o relație să fie conștientă de cuvintele pe care le rostesc, dacă doresc să construiască o relație sănătoasă și durabilă.

„Dacă m-ai iubi, ai face...”

Fraza respectivă poate conduce spre ideea că iubirea partenerului de viață ar trebui să fie condiționată de comportamentul lor. Astfel, se creează o situație de manipulare emoțională. Pentru a evita această frază neplăcută, este mult mai productiv ca fiecare să exprime cum se simt și să încerce să înțeleagă ce anume îi împiedică să facă ceea ce își doresc. 

„De ce nu mai e ca la început între noi?”

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: De ce nu ți-ai găsit încă un partener? 8 motive pentru care nu ești într-o relație de dragoste

Fraza de mai sus reflectă o luptă împotriva realității că iubirea evoluează în timp.

Sentimentele din primul an de relație nu vor fi aceleași, astfel că întrebând de ce lucrurile nu mai sunt la fel ca la început, denotă faptul că persoana respectivă a rămas blocată într-o fantezie. Astfel, este mult mai constructiv ca aceasta să spună ceea ce își doresc în prezent.

„Te comporți exact ca mama ta/tatăl tău!”

Cu excepția cazului în care persoana respectivă spune acest lucru ca un compliment, ar fi mai bine să fie evitată această frază.

Chiar dacă declarația poate avea un sâmbure de adevăr, ea va provoca aproape sigur o reacție defensivă din partea partenerului de viață. Așadar, în loc ca persoana iubită să compare comportamentul partenerului cu cel al unei rude, trebuie să descrie concret ceea ce îi deranjează și cum îi face să se simtă acel comportament. De cele mai multe ori, astfel de comentarii provoacă garantat distanță și ostilitate. 

„Exagerezi.”

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului[Sursa foto: freepik]

Fraza respectivă poate face ca partenerul de viață să se simtă neimportant și să creadă că vocea și sentimentele lui nu contează. Mai mult decât atât, formulări de genul „Exagerezi, ca de obicei” pot fi un semn de manipulare emoțională sau gaslighting. Acest comportament implică minimalizarea emoțiilor celuilalt și îl face să se îndoiască de propriile trăiri și percepții.

Așadar, este recomandat ca partenerii să abordeze situația cu empatie pentru a comunica mai eficient și a se înțelege reciproc.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

"Asta e exact ca data trecută când ai făcut..."

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului[Sursa foto: freepik]

A face referire la conflicte trecute în timpul unei neînțelegeri actuale poate încetini și complica procesul de rezolvare a problemelor, afectând negativ climatul emoțional al relației. Astfel, aceasta are efectul de a distrage atenția de la problema imediată și de a concentra discuția asupra unui alt subiect, îndepărtându-se astfel de soluționarea conflictului curent.

O astfel de frază poate provoca reacții exagerate, deoarece mută centrul atenției de la problema prezentă la o problemă veche. În plus, poate face ca partenerul să se simtă mereu sub o lupă critică, ca și cum greșelile din trecut nu vor fi niciodată cu adevărat uitate sau iertate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.  



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Depășește dorul: 8 Pași practici pentru a merge mai departe și a găsi pacea interioară

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies