Află din rândurile următoare care sunt cele mai creative idei de ornare a tortului de Paște.
Sărbătoarea Paștelui bate la ușă, iar odată cu aceasta gospodinele se întreg în preparate care mai de care mai gustoase. Pe lângă clasica friptură de miel și ouăle încondeiată, de pe masa de Paște nu poate să lipsească și desertul. Dacă ți s-a luat de cozonaci și de pască, dar totuși vrei să-ți îndulcești familia și invitații cu un desert delicios și rapid de realizat, atunci tortul rămâne unul dintre preparatele care cu siguranță vor fi pe placul tuturor.
Descoperă în continuarea articolului câteva idei creative din care te poți inspira pentru a realiza un tort de Paște de-a dreptul spectaculos.
Decorațiuni comestibile pentru un tort de Paște de neuitat
Atunci când vorbim despre decorațiunile de Paște, există o gamă largă de unde putem să alegem. Astfel, fiecare simbol al Paștelui poate fi reinterpretat și transpun într-o decorațiune creativă pe tortul său.
Poți să folosești atât ouăle de Paște din ciocolată, iepurași din ciocolată, bombonele viu colorate, dar și alte decorațiuni creative, cum ar fi cele din turtă dulce sau marțipan. Cu puțină imaginație și niște mâini pricepute, poți transforma un tort simplu într-unul de-a dreptul spectaculos. Iar dacă nu te pricepi așa de bine la întreg procesul de cofetărie, poți să achiziționezi decorațiunile din magazinele de specialitate și să le așezi cu grijă pe tortul făcut de tine.Idei creative de decorare a torturilor de Paște
Iată câteva idei creative care să te inspire în procesul de decorare a torturilor de Paște:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Tort îmbrăcat în marțipan și ouă de ciocolată
Tortul îmbrăcat în marțipan este poate unul dintre cele mai folosite moduri de a finisa torturile și prăjiturile de maeștrii cofetari. Pe lângă gustul delicios pe care îl are marțipanul, aspectul tortului devine unul perfect. Mai mult decât atât, procesul de finisare al unui astfel de tort este foarte simplu, odată ce ai căpătat puțină dexteritate. Pentru un tort de Paște poți să optezi cu ușurință pentru un marțipan alb peste care să adaugi diferite ornamente, cum ar fi ouăle de ciocolată.
Tort în formă de ou de Paște
Acest model este mai de grabă potrivit pentru gospodinele pricepute în arta cofetăriei, dar poate fi adaptat în funcție de fiecare persoană în parte. Ai nevoie doar de o tavă mai înaltă în care să pui compoziția, iar apoi cu ajutorul unui cuțit îl poți tăia în formă de ou.
După ce ai terminat poți să îl ornezi cu glazură colorată și să adaugi diferite ornamente comestibile.Tort de morcovi decorat cu morcovi
Citește și: Tort de morcovi. Reţeta delicioasă pe care o poţi prepara chiar la tine acasă
Iepurașul rămâne unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale Paștelui, iar pentru a păstra această temă poți să optezi pentru un tort de morcovi, care este un desert rapid și aromat. Pe deasupra poți să pui o cremă din unt și mascarpone, iar cu ajutorul marțipanului să faci și câțiva morcovi drăguți pe care să îi pui deasupra desertului.
Tort mușchi de copac verde cu iepuraș și ouă de Paște
Deși poate părea o variantă complicată de ornare a tortului de Paște, ei bine nu este chiar așa. Mușchiul de copac se realizează foarte ușor sub formă de pandișpan, căruia îi adăugăm colorant alimentar verde. După ce ai făcut blatul de tort și ai pus pe deasupra mușchiul de copac comestibil, poți realiza diferite figurine din glazură sau marțipan, în funcție de preferințele fiecăruia.
Tort cu glazură, bombonele și rahat
Deși tortul din imagine seamănă mai mult cu un cozonac, acesta poate fi reinterpretat. Mai mult decât atât, se face foarte ușor și nu este nici greu de ornat. Platul este practic un pandișpan înalt, peste care lași glazura albă să curgă și îl ornezi cu bombonele mici și colorate, iar opțional poți să adaugi și rahat. Un desert, rapid, aspectuos și delicios!