5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus
5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

Pe lângă exercițiile pe care trebuie să le faci în mod constant pentru a obține abdomenul mult visat, există și o listă cu legume care te ajută să scapi mai ușor de surplusul de grăsime. Acești mușchi sunt mai greu de modelat în comparație cu celelalte părți din corp, deci automat necesită o atenție mai mare. Descoperă care sunt cele 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă.

Unele legume sunt foarte bune pentru digestie și stimulează senzația de sațietate, dar nu vor elimina la propriu grăsimea de pe burtă. Important este să le introduci în alimentația ta și să ai foarte mare grijă la modul în care le consumi. Dacă alegi să le prăjești în ulei sau unt își vor pierde categoric din proprietăți, deci nu vei avea rezultate. Iată cele 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă:

Citeste si: Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

5 legume care distrug grasimea de pe burta
5 legume care distrug grasimea de pe burta[Sursa foto: PixaBay]

5 legume care distrug grăsimea de pe burtă

„Pentru o viață sănătoasă consumați zilnic cel puțin cinci porții de legume, pe cât posibil gătite minim și colorate diferit, cu accent pe culorile verde închis, portocaliu și roșu. Pe lângă vitamine și minerale, fitonutrienții prezenți in legume contribuie la o scădere spectaculoasă, de aproape 50%, a riscului de boli grave precum hipertensiune, diabet, infarct, accident vascular sau cancer.

Umpleți măcar jumătate din farfurie cu legume la fiecare masă, culoarea înseamnă sănătate”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

1. Castravetele

Castravetele se numără printre legumele care distrug grăsimea de pe burtă. Având un conținut ridicat de apă și foarte puține calorii, acesta este recomandat frecvent de către medicii nutriționiști în dietele de slăbire. Castraveții se pot consuma atât la mesele pricipale, cât și drept gustare, dat fiind faptul că hidratează organismul și oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai mare de timp.

Pulpa și coaja castraveților reprezintă surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic și enzime care îmbunătățesc digestia.

2. Ardeiul iute

Ardeiul iute se află pe lista celor 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Acesta conține capsaicină, o componentă activă a căror proprietăți sunt benefice în lupta cu grăsimea de pe burtă.

De asemenea, gustul iute ține sub control apetitul alimentar și topește depozitele adipoase.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Potrivit medicilor, gustul iute al ardeiului creşte termogeneza, mai exact procesul de generare a căldurii în organism. Procesul de termogeneză arde calorii în mod suplimentar, care rezultă în scădere în greutate.

Citeste si: Dieta cu sare amară. Cum poți slăbi până la 5 kilograme. "Ce fac eu atunci când vreau cu orice preț un abdomen plat, beau un pahar de apă cu o lingură de sare amară"

5 legume care distrug grasimea de pe burta
5 legume care distrug grasimea de pe burta[Sursa foto: PixaBay]

3. Morcovul

Bogat în betacaroten și fibre, morcovul te va ajuta să scapi rapid de grăsime. De asemenea, este o sursă excelență de vitamina A, oferind 210% din nevoile unui adult pe zi.

Morcovul redă organismului și 6% din necesarul de vitamina C, 2% din necesarul de calciu și 2% din necesarul de fier.

4. Carofii dulci

Cartofii dulci reprezintă o bogată sursă de fibre dietetice, deci ajută la prevenirea constipației și contribuie semnificativ la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, sunt plini de vitamina C, cea care reglează digestia și o face să funcționeze în parametri normali.

5. Ceapa

Ceapa se află și ea pe lista legumelor care distrug grăsimea de pe burtă. Ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, necesare pentru o sănătate optimă a intestinului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cercetările au arătat că acești acizii grași din ceapă întăresc semnificativ sănătatea intestinelor, sporesc imunitatea, reduc inflamațiile și ajută digestia.

Citeste si: Cura de slăbire cu mere. "Un măr e un aliment bogat în nutrienți, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți"

5 legume care distrug grasimea de pe burta
5 legume care distrug grasimea de pe burta[Sursa foto: PixaBay]

Cum poți să slăbești rapid cu ajutorul legumelor

O dietă care să conțină aceste cinci legume te va ajuta să scapi rapid de grăsimea de pe burtă. Foarte important este și sportul, deci nu uita că rezultatele vor fi vizibile doar dacă renunți la obiceiurile nesănătoase.

„Adoptă o dietă echilibrată, bogată în fructe proaspete, legume, surse de proteine cu conţinut redus de grăsime, cereale integrale şi multă apă. Dieta mediteraneană este o opţiune pentru că include aceste tipuri de alimente. Dacă nu reuşeşti să ai o dietă echilibrată poţi utiliza un supliment nutritiv ce conţine multivitamine şi multiminerale; nu fuma; evită consumul de alcool sau consumă cu moderaţie; redu consumul de cafea, fă exerciţii fizice în mod regulat; dormi suficient (7-9 ore pe noapte); gestionează stresul; menţine o greutate optimă, sănătoasă; practicarea corectă a spălării mâinilor şi a igienei bucale”, spune medicul nutriţionist Şerban Damian, pentru Adevarul.ro.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum sau cu ce se mănâncă creveții

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies