5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani

5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani
5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani

Află, din următoarele rânduri, 5 lucruri despre menstruație pe care aș fi dorit să le știu la 14 ani.

“Perioada aceea a lunii” rămâne un subiect greu de abordat pentru multe femei și tinere, chiar dacă totul din jurul nostru este într-o continuă evoluție.

Multe dintre acestea se rușinează să discute anumite aspecte din viața lor, chiar dacă sunt curioase de anumite schimbări care se produc cu ele.

Sunt câteva lucruri pe care toate fetele și-ar fi dorit să le știe la 14 ani, legat de menstruație.

În România, chiar și menstruația este, uneori, considerată un subiect tabu

Citește și: Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal

5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani
5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când apare acneea hormonală și ce poți să faci pentru a scăpa de ea

Menstruația, un subiect încă tabu în România, face ca multe femei și tinere să sufere în tăcere atunci când anumite schimbări au loc în organismul lor.

Fie că li se pare normal să se întâmple sau să simtă asta, fie că pur și simplu au întâlnit persoanele nepotrivite de la care să ceară anumite sfaturi, femeile, în special tinerele, se compromit într-o stare de confuzie generată de propriul corp.

Deschiderea și înțelegerea către acest subiect ar trebui să facă mai ușor de acceptat anumite schimbări în viața noastră, mai ales în viața adolescentelor care urmează să treacă prin această etapă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dacă ai nelămuriri cu privire la ce se întâmplă în corpul tău și simți că nu ești pregătită să înțelegi singură anumite aspecte din viața ta, încearcă să ceri ajutorul, de fiecare dată, persoanelor autorizate care îți pot oferi sprijinul necesar pentru a înțelege ce presupune o astfel de schimbare.

Lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani

5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani
5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani[Sursa foto: freepik]

Fetele, în perioada adolescenței, încearcă să se informeze din diverse surse sau de la prietene despre ce anume presupune menstruația și ce schimbări se produc în corpul lor, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

De multe ori, de rușine sau teamă, adolescentele evită să ceară părerea sau să asculte sfaturile persoanelor adulte, căutând, pe cont propriu, cum ar trebui să se pregătească pentru ceea ce urmează în viața lor.

Iată cinci lucruri pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani:

  1.  Menstruația nu înseamnă neapărat modificări semnificative în greutate, chiar dacă adolescentele întâlnesc destul de des această afirmație.

Venirea menstruației nu aduce după sine o creștere în greutate semnificativă, decât dacă este asociată cu alte probleme de sănătate pe care le descoperi în urma unei vizite medicale.

    2.  Nu toate menstruațiile sunt regulate.

Auzim, încă de vârste fragede, că menstruația neregulată poate fi semnul unui dezechilibru hormonal.

Adolescentele trebuie să știe că este normal un dezechilibru, mai ales în primul an, până organismul se obișnuiește cu noua schimbare, iar că acest lucru nu înseamnă neapărat o problemă de sănătate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

    3. Adolescentele care urmează să treacă prin această etapă trebuie să știe că venirea menstruației nu înseamnă neapărat probleme cu tenul.

Modificările hormonale care apar în organismul tinerelor vin și cu mici problem acneice, însă asta nu înseamnă că se vor confrunta cu aceste probleme pe toată perioada vieții.

    4. Nu este obligatoriu să te confrunți cu dureri puternice în fiecare lună.

Majoritatea adolescentelor sunt speriate de durerile pe care le vor resimți odată cu venirea menstruației. Stările de oboseală, nervozitate, problemele de somn sau durerile insuportabile sunt doar câteva problemele cu care femeile se confruntă în acea perioadă din lună, însă acest lucru nu este obligatoriu pentru fiecare corp în parte.

Fiecare organism resimte diferit această schimbare, iar simptomele și intensitatea lor nu sunt la fel în fiecare lună.

    5. Nu trebuie să îți fie rușine de această schimbare!

Adolescentele trebuie să știe că această schimbare nu este deloc o rușine și că nimeni nu o arată cu degetul dacă trece prin această perioadă.

Menstruația este momentul în care organismul se pregătește pentru o nouă etapă, firească și necesară fiecărei femei, iar acest lucru nu reprezintă deloc un motiv de rușine sau teamă.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Când apare acneea hormonală și ce poți să faci pentru a scăpa de ea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies