5 Metode naturiste de exfoliere a tenului

5 metode naturiste de exfoliere a tenului
5 Metode naturiste de exfoliere a tenului

Iată care sunt cele 5 metode naturiste de exfoliere a tenului folosind doar ingrediente naturale.

Primăvara este anotimpul perfect pentru a-ți reorganiza rutina de înfrumuseţare. Totodată, temperaturile ridicate impun, fără doar și poate, exfolierea și hidratarea tenului pentru a combate pielea uscată.

În continuare, vă prezentăm   cinci metode naturale de exfoliere a pielii, pentru a avea un ten hidratat și plin de vitalitate în anotimpul cald.

Exfolierea tenului cu praf de copt şi ulei de măsline

Praful de copt este un ingredient plin de beneficii pentru ten, deși poate usca pielea de cele mai multe ori. Dacă vă doriți să obțineți  un ten hidratat după aplicarea unui exfoliant pe bază de praf de copt, combinați-l cu ulei de măsline şi adăugați puţină sare de mare.

metode exfoliere ten

Ten curat și exfoliat cu fulgi de ovăz, miere şi oţet de mere

O altă rețetă eficientă pentru exfolierea tenului se obține prin amestecul de fulgi de ovăz cu miere. Pentru un ten srălucitor, trebuie să adăugați şi o jumătate de linguriţă de oţet de mere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: 8 moduri geniale de a folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Exfolierea tenului cu iaurt şi migdale

Un alt exfoliant natural extrem de eficient şi simplu de pregătit este amestecul format din iaurt natural, miere, migdale şi suc de lămâie. Migdalele, pisate în prealabil, au rolul de a elimina celulele moarte, însă trebuie să aveți grijă cum aplicați acest amestec,  întrucât pot apărea microfisuri la nivelul tenului.

5 metode naturiste de exfoliere a tenului

Ten curat și exfoliat cu pasta formată din zahăr brun și ulei de măsline  

Amestecul trebuie aplicat pe fața curățată în prelabil, cu mișcări circulare. Lăsați ingredientele pe față timp de câteva minute pentru a intra în piele. Clătiți fața cu apă caldă și tamponați cu un prosop moale, pentru a elimina astfel excesul de ulei.

Citeste si: Remedii naturiste pentru un ten uscat. Sunt ideale iarna!

Ten întinerit cu ajutorul pastei de căpșuni

5 metode naturiste de exfoliere a tenului

Pasați 3-4 căpșuni și amestecați-le cu o lingură de miere, una de iaurt și adăugați la final câteva picături de ulei de măsline, dar și o linguriță de făină de ovăz. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi curățați cu apă caldă, pentru a obține un ten curat și luminos.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

3 Idei de coafuri elegante pentru păr lung. "Atunci când îl spăl, înainte de uscare, să îi aplic o protecție termică"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies